Soja 2019

Dobar je merkur sada kad se pogleda, još da to potvrdi i vaga....
 
Imacu ja Valjevke iz majske setve. Ovu iz aprilske nisam ostavljao za seme jer je usokirana sva. Pre par godina smo ostavili Galinu iz takvih uslova i nikla 45-50%. Mora da koliko toliko optimalno zavrsi vegetaciju da bi seme imalo dobru klijavost dogodine.
 
Kad nema dobro i umereno sazrevanje vec forsirano od nepovoljnih vremenskih uslova kao sto su vrucine i vruc vetar, nema te sorte na kojoj posle jedne kise ne puknu mahune.
Za sad pokoseno oko 7 kj sa vlagom manjom od 13% prinos neocekivano dobar i na Trijumfu i na Wendy.
 
Хоће ли овој мојој соји помоћи ових 29 лит.кише да налије квалитетно зрно!?
Сликана јуче,сорта тријумф,сетва 22.мај.
a86a2cf78f68b01033711c890f06b096.jpg
 
Poslednja izmena:

Možda smo dosadni , al eto i mene zanima , jer imam dosta soje slično kao kod matića ili Nikta , koja je bukvalno retrovegetirala , nego je kiša došla u fazi "na pola" kad je baš bila šarena i sad to nisu zeleni vrhovi na zreli biljkama nego kao na slici ima zelenih i zrelih stabljika . Šta će od toga biti , koliko čekati ? Dal će se to ujednačiti ? Jel imao neko ovaku situaciju ?
 
Ova moja nije retrovegetirala.Treba joj samo sunca da završi zrenje.Imam jednu parcelu koja bi se skidala ove nedelje da nije pala kiša.
 
Pa i moja nije retrovegetirala , nego je zrenje bila u fazi zrenja ali je ono bilo malo nujednačeno , a kiša je dšla baš u tom momentu i onda su one koje su bile prevagnule prema žutom takve i ostale a one kojima je trebao dan dva da požute vratile su se potpuno . Uglavnm vidjećemo dabome ko što kaže Pit čekam dok ne krenu pucati .
 
Nazad
Vrh