Velika Vrela
Novajlija
Ja sam u svim zadrugama koperant, nekako me svi vole, kad se pojavim svi mi se javljaju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
А па неки мисле другачије. Ено га онај један решио да изнајми. Појавило се доста земље на продаји. А тек они што су само ушли шпекулантски у пољопривреду, па тек они радо продају по овим ценама. Све у свему многи размишљају тржишно. Они који се воде емоцијама и инатом, пробудиће се мало касније са минусом или сазнањем да су нешто преплатили.Ni ja ne razumem seljake svake godine kukaju kako se ne isplati a nikako da odustanu od zemlje ili one koji kukaju a nabijaju cene arende.
Ja se ne jadam naprotiv ja lepo zivim zadovoljan sam. Zato i radim puno da bi lepo ziveo.Koliko god da ti je bedna plata, verujem da sa tom platom + 30 kj imas priblizno primanja kao i ovaj sa 50 kj. Ima nas koji nemamo ni 30 kj, pa ne mozemo da dodjemo do zemlje u arendu, pa se ne jedimo, samo opusteno .
Imaju ali su 100e po ha. Evo na primer u setvu zita ja sam ulozio 20 000 dinara po ha samo na jesen (sto je malo vise od 200e), a ostaje mi jos i da prihranim i oprskam. Tako da bice sigurno 300 eura po hektaru, a subvenicja samo 100, znaci ja 200 treba da dam iz svog dzepa. U Nemackoj je subvencija 680 eura po hektaru i imaju jos i subvenciju na nove masine... A sto se tice gusenja manjih poljoprvrednika, ja nemam nista protiv manjih poljoprivrednika, ali ocigledno vi imate nesto protiv nas "vecih". Svako neka radi ako misli da je sposoban da radi i da zemlju obradjuje kako treba.
e ovo je bas slika i prilika..kaze covek da ce iz svog dzepa uloziti jos 200evra po hektaru..lepo,a ti bi prijatelju da neko treci ulozi u tvoju zemlju sve i ti samo da uzmes parice sa racuna...i da od jedne zetve isplatis kombajn..pa ne ide to tako,moras da ulozis sam,a vidim poredis subvencije u nemackoj,a jel si uporedio i porez koji placa seljak u nemackoj i tvoj porez na zemlju ovde i cenu zemlje u nemackoj i tu kod tebe...vidis mom caletu nije bilo dobro ovde i otiso covek u nemacku i debelo ga placali nemci..ne znam sto i ti ne odes ako ti tamo bolje,vece subvencije..i tako to..i prijatelju nista nemam ja protiv vas vecih,ja sam samo da se poreskim prijavama dokaze odakle to sto ti veci imaju,da li su sav porez,prirez i razrez platili drustvu od kojeg ocekuju da u njega sve ulozi a taj veliki samo profit da zgrne..daleko bilo da sam protiv velikih koji su to posteno zaradili,ja sam protiv ovih drugih..a i ti drugi poceli da placaju,cim je Misko i ostali ce..u red.
Kolega @putin jel se vama moze objasniti da ja ne trazim subvencije na sva moja ulaganja nego sam iskoristio to kao primer da pokazem kolika je razlika u subvenicjama i ulozenom novcu, jer se pricalo da subvencije skroz treba ukinuti pa nek radi ko kako moze. I kada bi ih ukinuli ja nebi menjao zanimanje. Poljoprivreda je moja profesija, i nas 10-oro iz kuce zivi od nje i svi radimo u poljoprivredi, i odricemo se zimovanja, letovanja, skupih automobila...
e ovo je bas slika i prilika..kaze covek da ce iz svog dzepa uloziti jos 200evra po hektaru..lepo,a ti bi prijatelju da neko treci ulozi u tvoju zemlju sve i ti samo da uzmes parice sa racuna...i da od jedne zetve isplatis kombajn..pa ne ide to tako,moras da ulozis sam,a vidim poredis subvencije u nemackoj,a jel si uporedio i porez koji placa seljak u nemackoj i tvoj porez na zemlju ovde i cenu zemlje u nemackoj i tu kod tebe...vidis mom caletu nije bilo dobro ovde i otiso covek u nemacku i debelo ga placali nemci..ne znam sto i ti ne odes ako ti tamo bolje,vece subvencije..i tako to..i prijatelju nista nemam ja protiv vas vecih,ja sam samo da se poreskim prijavama dokaze odakle to sto ti veci imaju,da li su sav porez,prirez i razrez platili drustvu od kojeg ocekuju da u njega sve ulozi a taj veliki samo profit da zgrne..daleko bilo da sam protiv velikih koji su to posteno zaradili,ja sam protiv ovih drugih..a i ti drugi poceli da placaju,cim je Misko i ostali ce..u red.
Opet pitam, kako ce se tako spreciti malverzacije? Kako dokazati da vlasnik zemlje obradjuje istu?subvencije treba dati samo za zemlju u posedu , od nas poljoprivrednika gledam u mom okruzenju, ne znam dali 3 coveka u opstini imaju 100ha svoje zemlje , arenda je luksuz pa ko voli nek izvoli nek je radi ... tako bi se i sprecile malverzacije i cena subvencija bila veca
Opet pitam, kako ce se tako spreciti malverzacije? Kako dokazati da vlasnik zemlje obradjuje istu?
Opet pitam, kako ce se tako spreciti malverzacije? Kako dokazati da vlasnik zemlje obradjuje istu?
Kome je ovo upucenoHoćete li vi jednom prestati da pišete četerskim stilom na forumu.To je ovde zabranjeno i ja vam više neću ponavljati!