ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Ja sam takođe imao ogled ZP-Hibrida kukuruza i mogu vam reći da sad imam problem za koji da se opredelim za setvu na proleće, jer svi su se u sušnoj godini pokazali odlično. Naš član Dr.Gruja je vršio taj ogled i on vam može to potvrditi, na 6 k.j. prosek mije bio 4.050 kg/k.j. jus kukuruza mislim da je to sobzirom kakva je suša bila::super:: prinos.

Potvrdjujem!!! :osmeh:

Ovaj ZP 560 izgleda najbolje od svih,po mom ukusu klip koji je na slici...Mozda uzmem 2-3 vrece za probu! Ko je sejao ovaj 560 neka kaze iskustva.Na koji razmak se seje,kako se bere,itd?

ja sam ga imao i bio je odličan još nije ni sijan u roku nego mi je bio drugi hibrid tu pa mi crv radio probleme.Kad sam presijavo 1maja nije bilo drugog zaštićenog sjemena tako da sam posijo 560 na razmak 23cm.Brao sam ga i u klipu ide lijepo ne obija se puno a radio sam i u zrnu pa znam za rod.3,4 dunuma 3t zrna vlaga je bila 16,4%.A što se tiče stabljike kod mene je bio jako visok ni blizu brošure valjda što sam ga drogiro sa dosta gnojiva

@savato ja sam ga imao, sejan je izmedju 10. i 15. aprila, a vrsen oko polovine septembra, vlaga bila 16%, ipak ova godina nije merilo. U jesen 200 kg NPK 15:15:15 i predestveno 200 kg Urea. Sejan je na 22,5 cm, nicanje je bilo odlicno. Prinos je bio oko 3,2 t/kj (14% vlage), a ono sto je zanimljivo je da je srednji deo njive koji je u proslosti cesto djubren stajnjakom dao vecinu prinosa. Tu je svaka biljka imala jedan, ili dva velika klipa, bez bolesti, dok su levi i desni deo parcele, koji nisu djubreni imali dosta jalovih biljaka, a gde je bilo klipova, oni su uglavnom bili mali i bolesni. Ja cu ga definitivno sejati i sledece godine.

To sa stajskim djubrivom je kao mac sa dve ostrice. Imao sam njivu gde je stajnjak dao fantasticne rezultate, a imao sam i njivu gde je uticaj stajnjaka minimalan, cak mozda i negativan u simslu prinosa. Inace NPK bacam po celoj povrsini, ne samo gde nije stajnjak. Sto bi rekli stajnjak je hrana za zemlju, a npk djubrivo za biljku:ppozdrav:

Hibrid ZP544 odlicno podnosi losiji kvalitet zemljista pa cak i blago zakiseljena zemljista sto je verovatno slucaj u tvom kraju.

382789_121196718047436_1335263930_n.jpg

Hibrid ZP544 odlicno podnosi losiji kvalitet zemljista pa cak i blago zakiseljena zemljista sto je verovatno slucaj u tvom kraju.

Zahvaljujem na informaciji,ali nameravam da ga vrsem,pa bi mozda ipak bilo bolje da je neki do Fao 500,ima li jos neki u tom rangu da je dobar za losija zemljista??
U sustini 2/3 je zemlja dobra,crni pesak,podzemne vode su blizu,ali je jedna trecina slatina,nekada je ceo taj potez bio pod vodom.
I kako na sajtu nema nikakva informacija o 544?

Poslednja izmena:
Zašto na novom sajtu ZP instituta nema nikakvih informacija o novom hibridu ZP 454, a uvršten je u katalog prodaje. Zanima me kako se pokazao ZP 505 u ovoj sušnoj godini.

Zašto na novom sajtu ZP instituta nema nikakvih informacija o novom hibridu ZP 454, a uvršten je u katalog prodaje. Zanima me kako se pokazao ZP 505 u ovoj sušnoj godini.
Kao sto Mica967 rece,pokazao se odlicno,ako imas nameru da ga nabavis pozuri,nema ga jos mnogo na lageru.Za hibrid ZP454 kazi sta te interesuje.

Nazad
Vrh