ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Na sajtu zp-a i dalje nema nikakvih informacija o 666, a nude ga u prodaji? Dvoumim se izmedju njega i 555.
Ovo seme sto je u cenovniku, da li je tretirano imidorom ili nije?

Radi se novi sajt pa zbog toga nije osvezavan ovaj stari,postavicu kasnije nesto o tim hibridima koji te interesuju.Odredjene kolicine semena hibridnog kukuruza ce i ove godine biti tretirane insekticidom.

Sta preporucujete od ZP hibrida iz FAO 400-500 za vrsidbu ove godine? Nisam sejao ZP i NS duuugo, ali me sad nesto kopka... Cujem dosta dobrih stvari o njima, pa bih probao par hektara...

Moj 666 je ove godine djavolski dobro podbacio, sa 1kj obrao sam bataru kukuruza u klipu. Komsija na parceli do moje sejao 684 kasnije od mene i sa iste parcele obrao je jednu ravnu jednoosovinku bez arnjeva. Susa je uzela danak na obe parcele ali je 684 i kasnija setva mnogo bolje podneo susu.
Agrotehnika za 666 je bila oranje,tanjiranje,drljanje, 150kg 15:15:15 u sejalicu i 150kg SAN u prasacenju prskao sam od korova ni travka nije imala po kukuruzu, samo na jednom mestu gde je bila pirevina opstao je kukuruz(verovatno mu je drzala vlagu).
Dok nije pocela susa 666 je bio neuporedivo bolji u odnosu na ovaj 684 do mene ali kad je opekla susa sav se spario, 684 je daleko bolji za susu naredne godine ga sejem kao i 704 i NS640 koji je fenomenalno podneo susu...

Moj rekorder u 2010-oj godini

Ove susne godine zp666 ubedljivo najbolji.Sa dva jutra jedva jedna korpa kvarljivog klipa...samo reci hvale....

Ja sam ZP666 sejao prvi put ove godine, od svih ratara iz sela cuo sam sve najbolje o njemu, kod nas u selu ljudi su ga masovno sejali kod svakog je podbacio negde manje negde vise, ko je stavljao vise djubreta vise je podbacio ko nije djubrio uopste kod njega je rodilo( skroz luda godina) Moj brat je sejao ZP704 i NS640 najbolji kukuruz je imao ove godine.

Opet napominjem,kod nas u nasem ataru,ko god da je brao u klipu(taj hibrid),imao je kukuruza,ali iz druge domace kuce.
Imao sam zp ogled,iskreno da nije bilo 684 i 505 ja na tom oglednom polju nista ne bi nabrao,nazalost.

Ja što sam brao 666 uslužno bio je dobar, zmajevka dobro natovarena po kj a 606 i 600 sam kod mene brao isto zmajevka klipa po kj, 555 sam ovro sa 95ari samo nisam mogao da ga izmerim pošto sam dopunjavao sa druge njive ali šacometriski gledano mislim da ga je bilo 2500kg po kj i to mi je bio najlošiji kukuruz ali i najlošija zemlja (obarina visoka) mada mislim da taj hibrid ima potencijal za rod samo da je bio na drugoj parceli.

Ja sam takođe imao ogled ZP-Hibrida kukuruza i mogu vam reći da sad imam problem za koji da se opredelim za setvu na proleće, jer svi su se u sušnoj godini pokazali odlično. Naš član Dr.Gruja je vršio taj ogled i on vam može to potvrditi, na 6 k.j. prosek mije bio 4.050 kg/k.j. jus kukuruza mislim da je to sobzirom kakva je suša bila::super:: prinos.

Nazad
Vrh