ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Odlični su i jedni i drugi.
Da li si možda vodio evidenciju koliko je kod tebe bilo kiše u periodu april-jul? Ovo pitam isključivo radi poređenja ponašanja pojedinih hibrida u ovoj suši, kako bih znao šta dogodine da sejem.

Odlični su i jedni i drugi.
Da li si možda vodio evidenciju koliko je kod tebe bilo kiše u periodu april-jul? Ovo pitam isključivo radi poređenja ponašanja pojedinih hibrida u ovoj suši, kako bih znao šta dogodine da sejem.

Nisam vodio evidenciju to ću uvesti od sledeće godine pod obavezno,Ali po sećanju u aprilu nije bilo nešto previše padala je i držala vlagu,početkom maja je bila velika kiša možda i najača ove godine ,kod mene,pa onda još jedna vrlo brzo zatim početkom juna je bila isto tako velika kiša i krajem juna tačnije 25 je bila dobra kiša,sve ostalo je bilo slabije i ne baš u puno navrata.

Evo neke slike ZP ogleda, gde treba ovih dana da postavim table:
slike.php
[/URL] [/IMG]
Između redova, već izgleda malo drugačije, ali opet ne previše kritično:
slike.php
[/URL] [/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

A ovo je slika u redovima gde je posejano kombinovano 606, 666, 677 i 684.
slike.php
[/URL][/IMG]

---------- Poruka napisana 17-07-12 u 17:58 ---------- Prethodna poruka je 15-07-12 at 22:10 ----------

Postavljene table ...

slike.php
[/URL][/IMG]

I sa drugog kraja...
slike.php
[/URL][/IMG]

Za clanove koji imaju 684 ultra. Kako vam se ponasa u ovoj susi? Dogodine ga sejem pa me zanima kakav je u susnoj godini.

Slike mog ZP-a koji sam danas okrcio i potanjirao,sutra postavljamo table na njive ja sam vise nego zadovoljan. Nema podgorelih vise od pola tera po 2 klipa i oba imaju zrna,okrceni sam nosio coveku sto drzi ovce i koze one ga jedu znaci valja. :osmeh:
1 ogledna njiva na kojoj je kukuruz sejan u monokulturi.
17072012714.jpg

17072012715.jpg

2 ogledna njiva na kojoj je u plodoredu sejan.
Tu mi je dosao cale da ga malo zaprasim dok sam tanjirao. :cool:
17072012716.jpg

I ja sam danas postavio table na ZP ogled i mogu vam reći da sam zasada zadovoljan sa oplodnjom i nalivanjem zrna. Setva ogleda je bila 03.Aprila.
29c787p.jpg

Lepo ste sredili oglede.Kukuruz jos uvek i pored ove katastrofalne suse lepo izgleda kod Vas:ppozdrav:

bogam ste ove godine naj...li sa kukuruzom,idem od sorte do sorte na forumu i svagdje slika ista sve izgorilo_Ove godine sorta nije mjerilo kvaliteta nego struktura zemljišta jer u ovakvoj suši kao kod vas izgoriće svaki.Ja sijem i pioneer i ZP i sijegentu al ove godine imam padavine ko naručene i svi su odlični al vaga će na kraju pokazat.

Kolege interesuje me kako se 684 pokazao u losijoj zemlji? Imam jednu parcelu koja je losija od ostalih sad je tu As 72, ali je zakazao pa bih dogodine tu zasadio 684? A za ostale parcele sta mislite o kombinaciji 684 i 677?

ZP 505 i ZP 560 na istoj parceli.ZP 505 lošije nicanje ali zato bolji klipovi.Ovaj beli je komšijin ,ne znam koji je hibrid.

Zemlja posle 30 litara kiše

@kiraj,

Na kakvoj zemlji ste sejali 505 i 560? Dvoumio sam se oko ta dva hubrida, i na kraju odustao.

Ako sam dobro shvatio sliku, 505 je ovaj bolji, a 560 su ova tri losija?

Dobro si razumeo sliku.Parcela je uglavnom druge klase a ovo je uzbrano sa dela koji je 3 klase.Predusev pšenica.
505 je imao slabo nicanje (oko 70-80% ) ,oba su sejana na 24,5 cm .

Nazad
Vrh