ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Поређења ради колико је зп434 роднији од нс444 мислим да су иста фао група.

@Farmer II
Dodatna nalepnica sa obaveštenjem da je seme tretirano Imidorom ne stoji na svakoj vreći,dovoljan je natpis na deklaraciji.Možeš direktno sipati seme iz vreće u sejalicu.Preporučeni sklop za hibrid ZP666 je 60 000 biljaka tj razmak 24cm između biljaka ali ako imaš dobru agrotehniku možeš malo i povećati sklop.Ja ću na jednoj njivi posejati na 22cm razmaka tj 65000 biljaka/ha:ppozdrav:

http://www.dodaj.rs/f/23/jK/2XtRyHNF/017.jpg

@topalovic
Za odvraćanje ptica iz mog iskustva najbolje se pokazao Mesurol

Poslednja izmena:
Sa jednom setvenom jedinicom, na razmaku sejanja od 32 cm u redu, koliko posejete povrsine?

Malo me buni jer sam coveku sejao kukuruz, sipao tri dzacica zp 684, i na kraju dosu iz jedne vrece ranije otvorene.
On tvrdi kako njiva nema vise od 1, 40 ari.
Do sejalice ne moze biti greska.
Glupo mi da nesto na to kazem, radi pod zakup zemlju, kaze ''koracao'' duzinu 200 m, sirinu 70 m.
Sada preko google earth- a izmerim 1, 68 ha, tu parcelu. :sta:
I pored skoro 30 tak ari vise ne uklapa se seme..

Ajoj,32cm??? pa što toliko mali sklop???Pa to je nepunih 44000 posejanih zrna po ha.U startu gubite jako mnogo.

Ma sklop je u drugom planu.
Nego recite vi meni nesto o tom pakovanju kukuruza, ili ja da zagrejem stolicu prebrojim jednu vrecu.
Pa ako je greska do proizvodjaca lepo pozovem tv ekipu.
Da sejemo cesce, ne bih nam zaleglo tri vrece po hektaru.

@Farmer II
Dodatna nalepnica sa obaveštenjem da je seme tretirano Imidorom ne stoji na svakoj vreći,dovoljan je natpis na deklaraciji.Možeš direktno sipati seme iz vreće u sejalicu.Preporučeni sklop za hibrid ZP666 je 60 000 biljaka tj razmak 24cm između biljaka ali ako imaš dobru agrotehniku možeš malo i povećati sklop.Ja ću na jednoj njivi posejati na 22cm razmaka tj 65000 biljaka/ha:ppozdrav:

U pitanju je 666 pise MAXIM XL035FS +IMIDOR ako sam tacno napisao nazive. Znaci ovo seme ide direktno u sejac nema potrebe bilo cime da se zaprasuje?
Taj sklop planiram i ja pa sta bude :ppozdrav:

Код мене скоро сви сеју кукуруз на 28-30 цм не можеш им доказати никако да су на губитку ,њима је битно да су клипови дугачки није битно колико роди ,ја најређе сејем на 24цм.

Juce posejano ogledno polje sa zp hibridima.
2vjzbd1.jpg

ja sam posejao drugog aprila i računao na tri hektara otišlo bez 2,5kg 8 setvenih jedinica ili ti 192200 zrna to je po 640066 po hektaru predusev žito mislim da je dobar sklop a 1 setvena jedinica je bila tačno 8kg

Nazad
Vrh