ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Sad tek vidim,otvorio sam veoma interesantnu temu,do sada preko 100.000 pregleda :ppozdrav:

@entuzijasta
Napravio si pravi izbor hibrida:bravo:

Pred oranje je razbaceno 200kg/kj 3*15,juce 150kg/kj urea i danas ispremirano,sve spremno za ogled!
photo0008.jpg

Stiglo seme ZP za ogled: 341,434,505,555,560,600,606,666,684,735.
Zemlja spremljena, samo da još dođe termin setve.

Sve pohvale za Rasa02 i njegov trud.

Stric bi sejao zp 666, a ja bih sejao as 72. Obojica imamo male parcele, obicno kupimo seme i podelimo ga. Ne znam sta da radim, da li da poslusam starijeg i iskusnijeg, ili da podlegnem misljenju vecine, koja vidim - seje as 72. Je li zaista tako dobar? Bolji od 666?

^
Vidis sta je dobar marketing.....zamalo da se zaletim pa da i ja dignem nogu....
Nego, ti Raso sejes 434?
Kakav je on u poredjenju sa ova dva? Ako moze neki dodatni info pre nego sto poslusam strica.

ZP434 sejem već godinama i zadovoljan sam sa njim.Prva i osnovna razlika tog hibrida i ova dva koja si nabrojao je FAO grupa zrenja,ZP434 je FAO grupa 400,ZP666 je FAO grupa 600 a i taj AS je pretpostavljam FAO grupa 700.Znači prva razlika je u dužini vegetacije,ZP434 bereš ranije jedno 15 ak dana i oslobađaš njivu za obradu(ako seješ pšenicu,ranija setva).I pored kraće vegetacije hibrid ZP434 daje odlične prinose,ima kvalitetno zrno za ishranu stoke a i lepo izgleda,tolerantan je na sušu i na mnoge bolesti.Može da se bere u klipu a može i da se kombajnira u zrnu.

Promoter ZP sjemena za BiH g.Lompandić na savjetovanju je rekao da 434 i 666 su sjemena koja hoće dobru zemlju i dobru agrotehniku! Lično sam sijao obadva 434 mi je na slaboj zemlji bio loš dok na dobroj dao izvrstan rod, a 666 nemam riječi više nego dobar i lošiju zemlju je dobro podnio.

Na mojim vrecama od 666 nije udaren crveni pecat da je tretirano imidorom, kao sto je postavio slike clan markokurjega :sta:
Ali na deklaraciji pise da je tretirano sa ovim : Maxim xl 035 fs + imidor, da li moze direktno u sejalicu iz dzakova, tj da li taj imidor ima smo jednu koncentraciju ili vise?
I na koliko cm je preporucljivo sejati 666, na sajtu bas za ovaj hibrid nema nista, a katalog ne uspevam da skinem?
Evo slika deklaracije

Nazad
Vrh