ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Nema sta dobavljaci da odredjuju koliki ce rabat ko uzimati,oni daju svoj npr u institutu je vrecica prema apoteci X evra,a sto je u nekoj apoteci X + 1e ili X + 15e to nije briga instituta.

Ja sam juce porucio 434,560 i 606 putem interneta,za svaki slucaj insistirao sam da mi posalju seme tretirano sonidom.Cena kao na njihovom sajtu,ima po prodavnicama jeftinije ali nije tretirano.

Danas pazario nešto zemunaca po 4200din setvena, 606, 666, 555, 427, klijavost 95-98, energija 95-98%, malo sam ih posejao na probu, inače institutova dorada sem 555 koja je iz Srbobrana i koja je na oko malo lošija ali će vidimo šta će nikne u baštici:osmeh:.

Sale gde si kupio seme i kakav je 427 u poređenju sa 555,560 što se tiče vlage s jeseni same agrotehnike,đubrenja,suše...Sejao bih nešto od ova tri isključivo za vršidbu mada je 555 čini mi se više za berač a 560 za zrno, malo da ubacimo domaće i različite fao grupe zrenja.

Poslednja izmena:
Bolji je 555. Bolje trpi tezu, siromasniju zemlju. Bolje trpi susu na takvoj zemlji. Prosle godine ni jednog jalovca nisam imao. 560 je, bar se meni tako cini, vise za kvalitetnije zemljiste, jace. I da, razmak na takvom zemljistu ne ispod 28 cm. Nekima ce se to uciniti retko, ali sve sam probao. Na tom razmaku i u susi beres solidne kukuruze, a u rodnoj odlicne.

Sale gde si kupio seme i kakav je 427 u poređenju sa 555,560 što se tiče vlage s jeseni same agrotehnike,đubrenja,suše...Sejao bih nešto od ova tri isključivo za vršidbu mada je 555 čini mi se više za berač a 560 za zrno, malo da ubacimo domaće i različite fao grupe zrenja.

Seme kupljeno kod Rodića i prošle godine je sejan na istoj parceli 427 (21cm) i 560(22,5cm) (beli jaroš), ista agrotehnika stim da mi je 427 bio bolji od 560, 560 traži bolje uslove gajenja koliko sam primetio, imao sam ga i u Turinskom ataru i ništa nije bio bolji mada doduše ni tamo ni ovamo nije bilo kiše od maja a 555 je više za berbu.

Darko Dren i zp 600 je više za vršidbu nego za berbu.

Tačnije 11.7 kg prošle godine.Moguće da su mućkali nešto.Prebrojaću svako zrno u svakoj s.j da ih proverim. :haha:

Nazad
Vrh