ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Meni danas stiglo seme sa instituta,uredno su tu deklaracije i nalepnice o preparatima za tretiranje.Vrecica zp 434 koju sam ja dobiio teska je 9 kg,a vrecica u selu u prodavnici tezi 6.8 kg mislim.U cemu je tu fora?
Bilo im zao da se ovi po apotekama muce noseci teze vrecice pa su im poslali te laganije a sa tim tezim ce se oni muciti.Ja na institutu uzeo zp606 10 kg teska vrecica a zp 555 10,5kg.Seme koje doradjuje institut moze se osim kod njih kupiti jos u tri mesta:Vajska,Krnjesevci i Velika Plana.Cena u Zemunu 4990din a u apotekama 4100din.

• Like
Reagovanja: PKB
I kakav ti je bio rod od 606 prosle godine

- - - - - - - - - -

I kakva su ti iskustva sa tim hibridima,jel ih beres u klipu

- - - - - - - - - -

Bilo im zao da se ovi po apotekama muce noseci teze vrecice pa su im poslali te laganije a sa tim tezim ce se oni muciti.Ja na institutu uzeo zp606 10 kg teska vrecica a zp 555 10,5kg.Seme koje doradjuje institut moze se osim kod njih kupiti jos u tri mesta:Vajska,Krnjesevci i Velika Plana.Cena u Zemunu 4990din a u apotekama 4100din.

i kakva su ti iskustva sa 606 i 555

Odlični hibridi.606 se za nijansu teže ljušti od 555.Kod berbe 555 u klipu treba dobro obratiti pažnju na vlagu jer hoće strašno da se kruni.

Brao 2014.Lako se ljuštio i nije mnogo krunio ali godina je bila povoljna.Ne znam kako se ponaša u nekoj osrednjoj godini ili lošijoj kao što je bila prošla.

Mislim da se ubedljivo najlakse beru 427 i 548.

Stiglo seme ZP 427,606 i 666.
9fmuex.jpg

684 nema greske. Dobar i stabilan prinos. 606 je po meni najbolji ZP koji sam imao prilike videti. Rodjak ga seje opet, lane je bio jako dobar. I sto je on primetio, jako dobro napreduju svinje od kad je presao sa AS72 na ZP606.

NA

Kakav je to 548? Prvi put cujem za taj hibrid.

• Like
Reagovanja: PKB
Pre par godina sam ga dobio kao prototip jedan zavezljaj za probu van ogleda,piz****** od kukuruza klip nisko postavljen u visini struka od prilike klipovi jednaki i izuzetno se lako ljustili. Tad sam prvi put u zivotu vozio 539 i Z214 3SH,105% ga ocisti na otkidackim plocama. Zao mi sto ga nemam ove godine.

Ne bih rekao da je 684 prevazidjen hibrid. Pre ce biti da je to 704 na primer, mada se on i dalje seje. Ima i 684 lepih godina ali i dalje je dobar i stabilan.

684 nema greske. Dobar i stabilan prinos. 606 je po meni najbolji ZP koji sam imao prilike videti. Rodjak ga seje opet, lane je bio jako dobar. I sto je on primetio, jako dobro napreduju svinje od kad je presao sa AS72 na ZP606.

NA

Kakav je to 548? Prvi put cujem za taj hibrid.

Meni se cini da je stabilniji hibrid od 606.

- - - - - - - - - -

Kajacete se...ili bar onaj sto ga bude brao...davno prevazidjen hibrid.

Mi cemo brati, nisam uzeo mnogo 684, pa cemo polako i to zavrsiti. Kermesa ne sejem zato (sto se tesko bere iako sa tom hibridom sam imao izuzetan rod), ovaj hibrid ce se valjda lakse brati od kermesa. Skuplja pita nego tepsija kod kermesa (raspadne mi i traktor i berac dok ga skinem :haha:). Tako sam prosao i s NS6010, lep rod, ali "stablo" nije mogao da podnese... Probacemo i ovaj 684, pa sta bude.

Nazad
Vrh