ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Cena semenskog kukuruza u prodavnicama Instituta za kukuruz se nece menjati niti naniže a ni naviše,znači ostaje taj cenovnik koji sam vec objavio.Seme je tretirano insekticidom SONIDO 400FS kao i sredstvom za oblaganje semena PERIDIAM,količine su ograničene da znate i to.

Cena semenskog kukuruza u prodavnicama Instituta za kukuruz se nece menjati niti naniže a ni naviše,znači ostaje taj cenovnik koji sam vec objavio.Seme je tretirano insekticidom SONIDO 400FS kao i sredstvom za oblaganje semena PERIDIAM,količine su ograničene da znate i to.
Cene tretiranog semena su stvarno povoljne. Samo tretiranje kod pionirovih semena sonidom i peridamom kosta 1100din. po setvenoj jedinici.

Ja njihov katalog proizvoda dobijam zadnjih 7-8 godina i ove godine su napokon izostavili stavku koji tip zrna je na klipu posto izgleda ni sami neznaju.Najzanimljivije je kad je jedne godine zuban a druge tvrdunac ili polutvrdunac ili napisu da je tvrdunac a stave sliku zubana.
Tako je rodjak sejao 555,u flajeru je pisalo zuban zutog zrna a dobi je sve sam tvrdunac narandzast kao komunalci.Pomislio da je za kokice:osmeh:

Gde se moze kupiti licno ovo seme tretirano sonidom?u hemoslaviji cene povoljnije nego na sajtu ali seme samo zasticeno preparatom maksim xl35.jel to vredi uzimati?

U Bavanistu je u apoteci prva grupa ZP hibrida 4.050,00 sa PDV. Svo seme je iz Zemun polja. Neznam kako tako visoke cene kod vas.

Danas pazario nešto zemunaca po 4200din setvena, 606, 666, 555, 427, klijavost 95-98, energija 95-98%, malo sam ih posejao na probu, inače institutova dorada sem 555 koja je iz Srbobrana i koja je na oko malo lošija ali će vidimo šta će nikne u baštici:osmeh:.

Ne znam da li mi se samo cini, ali kao da 560 vise voli bolje i kvalitetnije zemljiste, ravnicarske rejone, za razliku od 555 koji jako lepo podnosi brdo i slabiju zemlju.

U Bavanistu je u apoteci prva grupa ZP hibrida 4.050,00 sa PDV. Svo seme je iz Zemun polja. Neznam kako tako visoke cene kod vas.
Uvek ima takvih kod kojih je cena dosta povoljnija,ali brzo ostanu bez robe a kad dobavljaci cuju po kojoj su ceni delili robu postoji mogucnost da je vise ne dobiju! Tako da sto pre kupiti takvo seme i to je to... Neko radi za 1% neko za 5%. Tako da uvek kupujte gde je provereno seme i jeftino,dobro cete proci u svakom slucaju!

Nazad
Vrh