ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Ajde neka mi neko pojasni kako to da je zvanična cena na sajtu (ona za poručivanje) bila više nego u pojedinim radnjama prošle godine? Nije valjda da sam proizvođač ima veću maržu od preprodavaca?

Sam proizvodjac ne primecuje da ima da se kupi jako dobrih hibrida drugih semenskih kuca za manje para,mislim da je to osnovni problem NS i ZP.Nakraju ispada da su najskuplji a trebalo bi biti obrnuto jer su domaci instituti.

Ajde neka mi neko pojasni kako to da je zvanična cena na sajtu (ona za poručivanje) bila više nego u pojedinim radnjama prošle godine? Nije valjda da sam proizvođač ima veću maržu od preprodavaca?
Uvek bilo tako, ali bar znas sta kupujes. Lacin.. Ajde nas ti prosvetli, koji su to bolji hibridi drugih semenskih kuca. Ja sam recimo do pre neku godinu sejao samo Pionir, a sada sve ZP, i necu menjati. Uzmem i koju vrecu NS cisto kao podrska institutu.

Kod nas je ZP i NS usro za sva vremena u mojem ataru,susne 2012 i prosle godine 2015 a pogotovo prosle godine strani hibridi i AS 72 ga pojeli.
KWS je bio prosle godine sasvim ok a jeftiniji od NS i ZP,svi AS hibridi su bili jeftiniji kao i Agrimax.Mozda ovi nasi instituti jos nesto vrede ali koliko vidim NS je puko na stranom trzistu a ZP nista novo ove godine,jos i smanjio paletu proizvoda.Pa samo kako su domaci instituti pukli sa ultra hibridima i omasavanjem sta se pakovalo pa ljudi ostajali bez useva a vidim da se o tome vec pisalo i bilo je i slika i snimaka.
Po meni svi oni mogu da zapakuju sta hoce i da uvale sta hoce bez garancije,jedina roba koja nema reklamaciju,kud ces bolji biznis.

- - - - - - - - - -

Da ne pisem o proslogodisnjem ZP 434 i na vreci deklaracija na 6,5kg bez oznake frakcije a vreca teska skoro 10kg a unutra zrno kao pasulj,a sve lepo iz njihove radnje,direkt iz bg.

Moje iskustvo govori ovako:KWS3381 dve vrecice dalo je isti prinos kao jedna vrecica ZP606 u istoj njivi sa istom agrotehnikom,ista sezona susna.
NS zahteva prvu klasu zemlje,punu agrotehniku i nakis.A ljudi hoce da ga seju na 6-7 klasu i da jos uz to posole djubriva.

- - - - - - - - - -

Da nema mucki sa semenima ima i te kako,svaka malo bolja stamparija moze da iskopira u originalu vrecice i etikete.I eto nama radosti.

Tupimo zube bezveze,svako radi na svoj nacin i ne djubre svi isto,za nekog je 500kg djubriva malo a za nekog mnogo,tako da je svaka rasprava po ovom pitanju suvisna i nicem ne vodi.
Od mene sigurno nece dobiti 5000 za vrecu kad mogu uzeti AS ili Agrimax za 3000-3500.
Eto ako je za utehu ljubiteljima ZP kod nas svake godine opali 704 bez problema.:ppozdrav:

Ja samo zp ove godine,pioner ide napolje.Jeftine su strane kuće dok ne utuše naše a onda kreće šišanje kako oni hoće.Kod nas je pionner preuzeo 80% tržišta i odkad su zavladali hibridi su im lošiji nego što su bili za 50%. Nije to više što je bilo sad uvaljuju govna i namiruju one manjkove od ranije.

Cenovnik ZP hibrida Ratar Golubinci....inace izmedju ostalog uplatio sam i porucio tri vrece zp555 po 4150din sa popustom na kolicinu ali u drugoj apoteci....

Zp555 mi je prosle godine primetno bolje rodio u odnosu na Bc398 pajdes i zp434. Bc398 i zp434 su mi rodili isto oko 3tone po jutru a zp555 nesto manje od 3,8t po jutru. Ove godine sam ga zato opet uzeo i sejem .

Uplatio 3 vrece zp555 po 4150din 2 vrece dkc5276 (80.000zrna) po 130e i 2 vrece dkc5143(50.000zrna) po 70e. Danas cekam da mi javi za pioneer 3 vrece uzimam nekog aqvamaxa ili p0423. Posto nisam jos dobio subvencije moram sacekati da stignu da bi jos 8 vreca nekog verovatno ZP a uzeo za preostalih 3 hektara.Inace sam napravio u toj apoteci veci pazar i dobio mali popust za seme i djubrivo....uzeo sam par tona san-a po 35 din i pancevacke uree po 41,4din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh