Šta će joj više ubrzanje i ovako hoće slamotresi da iskoče napolje.Nisu im trebali stavljati separatore.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel možeš da opišeš šta se u tom slučaju desi?Plus xx KS kod kombajna dolazi do izražaja kad je vlažniji usev.Moje lično iskustvo.

njima nije bitno sta je pozadi vec sta kombajn moze da proguta kroz keder i da motor ima snage da provice masu izmedju bubnja i korpe , a sta ce dalje da se desi 

Njihovi kombajni rade na svim kontinentima osim antarktika tako da ces naici na uslove koje nemozes ni da zamislis i inda mu je potreban jaci motor.Gledao sam u Rusiji vrse kuk. a sneg do kolena i jos mek teren.Tu bi recimo s46 u 142 bio potanak ili resimo da udjes u dobar tritikal visini 160 cm. i imas secku a hoces da poteras .Ali u 95 % slucajeva je taj motor dovoljan za taj kombajn uvek ce pri brzem kretanju nastati neki problem na vrsalici (rasip).Ja postavljam pitanje zašto onda pravi Claas,New Holland kombajne sa istim vršalicama i sa 3,4 različite snage motora.Da neko ko ima para za veći motor da mu potroši više goriva.Na ovo ja tražim jedan lep odgovor...

Zita 142 skine u komadu 100 duluma (10ha.)a kukuruza 5/6 ha. pa je po masi to opet tu negde .propusna moc kombajna priblizna je u svim kulturama.Tebi se samo cini da on guta 12 tona kukuruza seti se 4 reda x 70 cm.= 280cm a zita 420 cm.
Nisam siguran da taj motor može stati u prostor predviđen za motor na Z 142.Gospodine kiraj mali ste motor ubacili.Da ste ubacili OM 421 imali bi daleko veći učinak ako neverujete pitajte članove foruma!

Štoperica u ruke i kreće kombajn sa jednog kraja na drugi.Izmerimo sadržaj bunkera+slamu izbaliramo pokupimo i to izmerimo,s usisivačem pokupimo plevu i to izmerimo.Dobijeni rezultat podelimo sa vremenom kojim je kombajn stigao na drugi kraj.I dobijemo tačan broj kg/s.
Zmaj 142(vršalica)stručnjaci moji,nije opterećen sa PERKINS(IMR) 105 KS,ni 50%.Tu bi sve moglo da ide, ali motor je slab.O.K.?
Ja postavljam pitanje zašto onda pravi Claas,New Holland kombajne sa istim vršalicama i sa 3,4 različite snage motora.Da neko ko ima para za veći motor da mu potroši više goriva.Na ovo ja tražim jedan lep odgovor...