ZMAJ kombajni

Pozdrav,

Bobo pošto si pomenuo za one remene, da se mogu dobiti bilo gde, te molim ako imaš kakvo internet adreso za sever Srbije, Vojvodine, pa da pošaljem narudžbo.
Ako bude moguče pa da se malo i provozam do tamo na izlet.
Hvala

Još jednom poštovanje
zanima me, da li imana netko kakvo knjigu za Zmaj 780-rpm, "rukovanje sa kombajnom" i još nešto
ima li tko kakvo sliko ove mašine sa bunkerom.

Hvala i pozdrav.

evo moga

2lderyw.jpg

2aiiid3.jpg

@blaz

zaista bi mi jedan takav dobro dosao, jer nemam puno zemlje a i da uzmem jos zemlje ovaj bi lako odradio to, uvek su mi se svidjali ti mali kombajni

Blaz sta ti je ona bocica iznad glave kose ? Ako mozes to poslikat poblize . Pretpostavljam da je to casica za ulje koje povremeno kapa .

je da to je posudica za ulje koje podmazuje kosu,slike ce biti sutra posto mi je sada mracno u supi kod kombajna!

Dimenzije remenja mi je poznato jer imam knjigu za zmaja 132 i to remenje bi trebalo biti jednako osim pogonskog. na tvoj ide duljina 1500, a na moj 1630 za varijator pogona kombajna.

Remenje naruci u nekoj trgovini koja je bliza tebi, da se ne vozis bez veze tako daleko... Recimo BOROVO kraj vukovara proizvodi remenje za kombajne (na 780 pogonski traje oko 3-4 sezone) a svaka trgovina djelovima u HR moze naruciti remenje od njih...

Lepo odradjeno . Kazi kako stelujes kolicinu ulja neka diznia ili ? Koliko izkaplje na dan ?

Svaki 780 je tu bocicu imao original namontiranu, ali nije takvog oblika. ispod bocice je bila mali kuglasti ventil na kojem se regulirala kolicina ulja koja ce polako curiti na glavu kose. kod nas su te cjevcice poskidali i na mjesto cjevcice stavili mazalicu i svaki dan nadrukas masti i nemas brige s otvaranjem i zatvaranjem ventilica na posudi i nema zajebancije s uljem.

Nekako mi se ovo cini kao bolje resenje . Posto na mazalicu moze da se namaze samo gornji deo koji klize ali mast ne dodje do veljcica izmedju kojih ide ciganka i donjeg dela po kome klizi glava kose .

Mast mislim da dolazi i u valjcice... umjesto tog nastavka na koji se natakne crijevo ide mazalica i ako ide ulje ici ce i mast... Moguce je da je ovo bolje rjesenje jer je stalno u toku rada kosa pozmazana dok masti, kako dan odmice, ima sve manje i manje... ali ovo je gnjavaza da svaki puta kad se selis sa njive na njivu ides zatvarati taj ventilcic...

Interesuje me Zmaj 190,ima li ga ko na forumu,hteo bih da cujem sta o njemu,i ako neko zna da li ga neko od vasih poznanika prodaje?cuo sam da je raspon hedera od 5.6 do 6.6 metara-i koji je najbolji za rad sa njim?

bogme slazem se...dosla pre 2 godine dva zmaja 170 i 171 u selo,90 i neko godiste...po 15-18000 eura...vlasnici srecni,ali nije dugo trajalo...na kraju sezone drugar sa univerzalom ovrsio vise nego oni.hehehe,i brzo su otisli na dalji put,i to za dosta manje pare...tako i 190...ne znam,ali univerzal i 141/42...sto komplikovano,kad moz jednostavno. :sta:
Evo sami ste dali odgovor ranije u temi.

TO je sama prica vlasnika tih kombajna i coveka koji je terao usluzno taj kombajn(dok mu je kuci stajao njegov 142-spreman za rad),da ne vrede nista-navodno ima zmaj jos da se uci sa hidraulikom i elektrikom...a i motor (vazdusar) se jednom upalio.posle je uzeo jedan strani kombajn i kaze sad je zadovoljan!tako da to su reci vlasnika,a ne neko moje "lajanje na prazno" -i zato posle svega ocekujem neki koristan odgovor.

171/191 imaju elektro-magnetne ventile i to uglavnom ne crkava sem eventualno tastera u kabini koji nisu ni skupi a i montaza nije komlikovana za poznavaoce prilika. 170/190 su prethodnici malopre pomenutih kombajna sa drugacijom limarijom i bez elektro-magnetnih ventila ali i sa lulom koja se rucno kopca i bez hidro pogona (samo 191H ga ima). Kod tih kombajna su da kazem jedini izazivci kvara neodrzavani vazdusno hladjeni motori koji obicno 'zveknu' zbog ne izduvavanja pre svakog pocetka rada i pregrevanja no i to je resiv problem. Sem toga sve ostalo je manje-vise dobro reseno i kombajni zaista imaju velik kapacitet.

To sto si Bubu napisao se podrazumeva(izduvavanje)kod nas je od vajkada tako-cim se dodje uvece sa njive,dok smo jos prljavi do guse,sve se komplet izduva i nema problema-e sad taj je vazusar,ali ako tako kazes...ovome coveku konstantno se grejao preko 110 c,pa zato pitam.

Nazad
Vrh