ZMAJ kombajni

Koji brzi anlaser bi odgovarao za Zmaj 142 ,s46 motor ?.

A na kombajnu ima ona medjuploca bese izmedju zvona i motora ako se ne varam,jel ne bi to pravilo problem ?.Tj da ne treba ''kljun'' anlasera biti duzi zbog toga.

Od bilo kog M i DM motora fizički odgovara ali mora biti 3kw da bi mogao zavrteti 6-aka. Kod 558 i Rakovice 60 se moglo videti svakakvih anlasera, počevši od njuškaša od 1,25kw do 2,5 a tek poneki od 3, možda 3,5kw pa sve do onih novijih, tako da je malo nezgodno reći da odgovara od 558. Ali da, odgovara.

Mene je anlaser na zmaju j…. pa me je rasturao i pre 7-8 mozda 10 godina kupim brzi anlaser Magneton Češki tad ga platio 125€, u prodavnici po katalogu smo gledali za IMT 5106, naisao bez problema, i od tad sam zaboravio sta znaci anlaser i paljenja vruc-hladan, vrti uvek kao lud

Ja sam imao njuškaša na Zmaju i za remont su mi tražili 100-120 evra a nov Iskrin je tada bio oko 150-170. Bez razmišljanja sam uzeo nov.

Remontovao moj ko zna koliko puta, pa skidaj nosi kod majstora pa idi po njega pa montiraj opet… pa crku glavni namotaji, pa pomocni, pa biksne… samo kad se setim…

Napisao sam u temi IMT. Sa M/DM motora pase na sraf. Za ostale ne znam. Mene je stari njuskas zajebavao domacinski, toliko da vruc nije palio a jutarnje paljenje je bilo povuci potegni. Sa Iskrom skinutom sa 539 vruc-hladan vitla ko lud.

Da li je neko prepravljao hidrovolan na Zmaju 170 ili 190 da olakša, da može da se navije i kad je otkačen heder?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Može veći klip ali bi onda imao i više krugova volana, pita se kolega kako bi se onda vozio drumom jer i ovako mora pomalo da drma volan da održava pravac...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh