ZMAJ kombajni

Kod Zmajeva 170, 171 i 190 je potrebno 2600 obrtaja motora da bi vršalica radila kako treba. 191 ima remenicu na biteru za 5cm manju pa kod njega motor radi na 2350 obrtaja.
162 i 170 su totalno različita priča, verujem da je 170 sa hederom i Dajcom teži možda i 2 tone od 162 sa Mercedesom.
Ako nekome treba dobar motor za kombajn, imam da prodam Mečku iz autobusa 240 konja linijski motor bez turba sa plitkim širokim karterom.

Koje dimenzije guma idu na kolica za heder za 142, gfe ima kupiti, stoje mi kolica dobrih 10 godina ...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Прошле год у једној страни радио Тритикал висок у пм и увуче ми у ветар покриви пар лопатица и поцепа кућиште,заварили смо исправили лопатице ал није то то и лађа ми је порозна на пар места па контам да све то комплет измењам.Уз пут око лимарије шта треба унутра такође.

Kostur ladje je ono nazad u sta idu sita,sto se trese napred-nazad,a kostur vetra je,sama rec kaze.On se vari fiksno za sasiju kombajna,bese mora i sabirna ravan napolje da bi mogao obrusiti te varove i ponovo zavariti kad se ubaci nov kostur vetra.Cena pre +-6 godina kad sam remontovao moj kombajn je bila oko 200-300 eur za njih,slicno je kostao i kostur vetra i kostur ladje,sabirna je bila najjeftinija tu ako se dobro secam.Sad je to sigurno po 350-450 eur ,valjda ...zoves,pitas.
Po meni tu ima posla vise od 1 dana da se skine,ako ces raditi polako i bez neke zurbe,svejedno daleko je vrsidba,nije da to radis u sred sezone.

Е то је јако битна ствар хвала...После сетве па полако људи слабо полако урадиће се.Бојим се тих лопатица нису у балансу да ми не направи неки пичвајз.

To sve moze 1 covek uraditi bez problema ,do vrsidbe ima vremena da razbuca i sklopi ceo kombajn,a ne samo da menja kostur vetra.Ja sam ceo remont radio sam,poceo bese negde u martu i do pred vrsidbu zavrsio,radio nekad i po sat ,dva dnevno pa otisao na druge poslove,nikakva zurba.

Jedan covek to ne radi.otac i ja smo par dana menjali vetar i ladju na 142.posao deluje laganica,ali samo deluje.mnogo stvari moraju da se usklade da bi to bilo valjano odradjeno.

Minimum ako imate mogucnosti sa ljudstvom, 2 coveka da rade i jedan pomocni da pomaze, dodaje sta treba i sl...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

A sta to tacno ne moze 1 covek a mogu 2 ?.
Da razgovaraju međusobno? :)
----------------------
Može jedan čovek da uradi ali je teže. Letos sam sam vadio slamotrese, biter krpio i uopšteno sve sam radim, korpa, blinde....
Nije to lako, umoriš se za medalju... Ustvari ja sam se umorio jer nemam mnogo lufta. Nemam opciju e danas neću raditi ili radiću sat vremena. Ako ne popravljam svoje, popravljam tuđe gvožđe. Neko ko ima vremena, može opuštenije da radi i naravno onda se neće umoriti. Da imam s kim da radim, ne bih se bunio. Pošto baš i nemam, radim tako kako moram.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh