Dok sam imao 151 najduže mi je trajao Good Year donji varijatorski remen.Gornji sa motora je bio dupli Optibelt, jednom kupljen kad je kombajn došao i nikad više nije menjan a i koštao je baš dosta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ni mi nismo menjali sestougaoni, cak mislim da je fabricki.Dok sam imao 135-icu šestougaoni nisam menjao nikad. Za vučni je najbolji bio optibelt. Oni šnj klase u brdu stradaju časkom.
Gledao sve, nema problema, sve u osi, lezajevi ok nema lufta nigde.. Nzm sta moze da bude problem.. Jedino ako ga pretegnemo mozda na spaneru ali msm da on mora da bude dobro nategnut da ne proklizava.Ni mi nismo menjali sestougaoni, cak mislim da je fabricki.
U bregu se tek pokaze vucni kajis, nama je nekoliko stradalo dok nisam kupio Optibelt.
Jednom sam morao da kupim onaj od dve crvene no name jer nisu imali drugi u radnji, izdrzao par dana ali i to nije radio kako treba, proklizavao.
Kad si prodao zmaja?
@milan11 jesi probao remenice kako se okrecu, tu ne bi trebalo biti neko opterecenje...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
I taj problem smo imali, mada se u mom slucaju radi o malom 135-ici, gde je sve drugacije u odnosu na vece.I meni su se istezali varijatorski kaiši dok nisam promenio sve... Gornju i donju remenicu, srednju remenicu sa glavčinom, ležajevima.... Sve! Eno drži kinezarija bRez problema.
Добар док не сатрули шасија која је од лима. Бункер 3700кг жита, кукуруза 3500кг. Мерцедес мотор пун погодак за њега,житни адаптер 4,80, 4 реда играчка за њега он оригинал носи 6 реди у 2 на 6-6,5км/х. Има фабрички уграђен редуктор доба може да се спусте обртаји до 100 обртаја одлично техничко решење које је могло бити у све змајеве уграђено. 141-142 су за њега играчка али све одрађују посао, за који су намењени. Значи обавезно погледај шасију, ако је она добра треба је одма ојачати, ми смо то били одрадили чим смо га купили и издржала је код нас 20година.Kakav je 161 u odnosu na 142?
Dostupnost djelova?
161 dolazi sa 4 reda kukueuznim, ima mercedes motor,što me nekako više privlači od 142
Све исто као и код 161 само плићи бункер и слабије фелне. Е сада цена како се договорите иначе 125 и 161-2 су код нас звали вечним комбајнима. Када га купиш као да си се венчао са њиме и тешко их се после можеш трсити. Делова има могу се наћи, ја имам житна сита, корпу, обе осовине од сламотреса и једну полуосовини вишка. Набављено за резерву али за 20 година ми никада није требало.Zmaj 125 mercedes motor OM 352.a, limarisko sređen i dobar, stoji u garaži, zadnjih 15 god. nije radio, žitni keder. Pitanje, koliko para vredi realno, pitam za komšiju.
Наравно да може код Бртке имаш оне додатке за змај адаптере, а можеш и сам то да направиш. Ако имаш старе приводне ланце на њих завари ножиће од косе и на врх приводног стола исто ножић који служи као контра.Дали може за нужду да се скида Сунцокрет са кукурузним адаптером Змај 142 кукурузна корпа тј адаптација за кукуруз???
И ја сам пре пар година скидао полегнуте кукурузе житним адаптером и што кажеш иде то. Мало проблем што иде цела стабљика, али пошто је био полегнуте и она је била скоро па трула. Њива лепо остаје чиста, а сва маса у откосима, после ишла шибица и милина.Sve moze,ja sam prosle godine skidao nesto malo kukuruza zitnim hederom,ide to ....