ZMAJ kombajni

Dovoljno je dobra slika da se vidi da je ovo ležaj bez prstena (bar mislim ). A to znači da je unutrašnja mera tačnija tj manja u odnosu na ležaj sa prstenom što je taman dovoljno da zapekne za osovinu i tu bez ooozbiljnog grejanja ili prosecanja ležaja nema ništa. Inače, slabo si ti to nešto grejao kad je zaštita ležaja a i farba ostala na osovini. Ako nisi vičan breneru ili ga nemaš, možeš i bijaksom proseći košuljicu.

Sa brusalicom i sekacem sve moze
4d213d5258a830bda10c13c72330360e.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Tako je.
Nego gledam osovinu.... Al su pametni ovi u Nju holandu. Kada varijabilna remenica pojede osovinu, hteo ne hteo moraš je menjati.

Pa da osovina je stradala ali srecom gde naleze remenica nije jos toliko moze da izgura ovo godinu a sledebe godine mora da se menja

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Danas na zadnjem hektaru opauči šesto ugaona od privodnih lanaca i to bas u kucistu na prvoj sekciji

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Danas na zadnjem hektaru opauči šesto ugaona od privodnih lanaca i to bas u kucistu na prvoj sekciji

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka
Dva dana sam stajao zbog nje,na kraju smo je brenerom isekli na komadiće,skinuli sva kućišta,ili ti te nosače tih zupčanika, pa izbijali jednu po jednu...kakav sex...
Inače sotona se nije pokvario ili zagušio samo na poslednjoj parceli, džigericu mi pojeo toliko da sam platio komšiju da mi ovrše 5kj sa megom..

@john , ako ništa nije budžito, da.
@sremac84 , poslednjih 10kj, ćale se vraća sa njive i kaže sad se već jako čuje druk ležaj... Pu majku mu, stvarno, čuje se . Sutradan ajds dole zvono, kad ono i nutOvi na lameli tek tek što ih ima. Možda milimetar. Jbg, druk ležaju 39 godina a lameli (ako je to datum na njoj) 33g. Stvarno nema smisla,nije sastavilo ni 50 godina... Tačno bih se žalio fabrici. Da postoji.
Tako da, jesam izjavio da nisam sujeveran ali polako postajem. :)

Kada se menja osovina bitera na 142, koji je postupak montaze? Jel se prvo osovina provuce kroz biter, zatim stegnu kucista lezajeva i remenice sa leve i desne strane pa tek onda pozicionira biter na sredinu i osigurava kajlama ili ima neka druga caka?

Upravo tako. Jedino nisi naveo zatezanje ležajeva za osovinu ali pretpostavljam da ne bi zaboravio.
Obrati pažnju na rupu tj otvore na kućištima ležajeva (moraju na knap preći preko osovine). Mislim da nije ista leva i desna strana. Levo kućište ima veću rupu jer na osovinu ide dodatni prsten tj čaura. Najbolje pogledaj u katalogu.

Ako mislis na distanc cauru izmedju osovine i unutrasnje kosuljice lezaja, bila je sa ove strane, kao sto vidim i na nekoj slici u katalogu (slika bitera u Agrimar kataogu, drugu nemam). Kucista su obelezena razlicitim brojevima a caure su iste. Doduse jednu moram napraviti jer je ostecena prilikom secenja osovine.

Isli smo obrnuto. Prvo smo stezali levu stranu dok unutrasnja kosuljica lezaja nije dosla do distancera na osovini a zatim isto uradili na desnoj strani. Posle pozicionirao biter i nabio kajle. Biter se veoma lako okrece, nigde ne zapinje. Remenice za pogon bubnja sam izbacio i prebacio na lanac. Osetno je bucniji u kabini al kontam da ce se utisati kad se uhodaju lanac i lancanici i kad dobiju malo ulja ili cu ja oguglati.
Nadam se da ce ici bez problema i da se lezaji nece brzo raspasti...
Sreca pa je bilo foruma pa sam procitao da je biter najlakse skinuti tako sto se isece osovina i biter sa ostatkom iste izvuce van a na zemlji izbiju kajle, u mom slucaju je trebalo doobro grejanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh