ZMAJ kombajni

Pisacemo na zimu. Kod nas Zmaj u dvoristu preko 20 godina i nikakvih kvarova zimi nije bilo, ma ni kais da napukne na minusu, nista 😂

Zbog zajebancija sa kvacilom u suncokretu resili smo da ga renoviramo za kukuruz koji vec krece polako i kod nas da se radi. Gde mogu da nadjem sve delove korpu, lamelu, druk lezaj... ? Sta predlazete sta sve da izmenjam kad se vec rasklapa? Zmaj 143 u pitanju ali kapiram da je isto i na 142..

Kako skinuti najlakse lezaj sa osovine, lezaj ima onaj deo koji ga fiksira sa imbusom (ne znam kako se to tacno zove) odvrnuo sam taj imbus sraf a to je zapeklo za osovinu probao sam da ga grejem brenom i posle sa radapcigerom da skinem i nema sanse nece da makne, da li da ga secem sa brusalicom ili ima nesto drugo sta da probam

I ja mislim da je to najbolje resenje, da se zasece sa brusalicom i posle sa sekacem da se podeli, valjda cu da uspem tako

Ako lezaj menjas jer je los,sta onda pokusavas da ga cupas uopste sa radapciger ...seci ga u delove,odma seci na obe strane,kakav sekac ...

Pa to i jeste sila,lupanje sekacem,mucenje sa radapcigerom,brusilica je gospodski nacin,bez po muke :).Tj sa autogenim je jos lakse,jer cesto ne mozes prici brusilicom kako treba.U stvari jos lakse je sa elektrodama za secenje metala,sa tim mozes jos preciznije nego sa autogenim da seces,bez puno bojazni da ces osovinu naceti.

Kako skinuti najlakse lezaj sa osovine, lezaj ima onaj deo koji ga fiksira sa imbusom (ne znam kako se to tacno zove) odvrnuo sam taj imbus sraf a to je zapeklo za osovinu probao sam da ga grejem brenom i posle sa radapcigerom da skinem i nema sanse nece da makne, da li da ga secem sa brusalicom ili ima nesto drugo sta da probam
Тај део је конусан,не можеш га свући него га закренути па онда. Бар је тако било увек,нисам сто посто сигуран да је и код тебе тако.

Taj deo, bar ovaj moj dobavljač, zove sferični prsten. Mi ga zovemo špan hilzna, ali moguće da nijedno nije pravilno. Nije ni bitno, uglavnom, zarotiraj ga ko što kaže Putin, kontra od skazaljke i trebalo bi da otpusti nakon četvrt kruga. Inače deo nije konusan koliko ja znam nego na jednom kraju ima rub-falc koji se zavrtanjem uteže na unutrašnju košuljicu ležaja koja takođe ima falc i tako ga fiksira za osovinu.

Hvala vam na pomoci probacu sutra, slika je losija ali moze da se prepozna nesto
0ce19f50c4d91dd87fab5a803a1103e2.jpg

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Tu osovinu osmirglaj da se sija,preko te rdje ni taj stari ni novi lezaj neces prevuci.Ne treba nov lezaj lupati cekicem od 2 kg da naidje na osovinu,posle opet kad ga menjas ces se patiti kao niko ...

Nazad
Vrh