ZMAJ kombajni

UUU da. Prosle godine sam tu skolu platio. Drugi dan rada sa kombajnom uopste. Doduse u transportu. Samo sto sam izasao uz breg brr i ugasi se. Od tada gledam da iz njive izlazim sa bar 50l nafte jer do kuce imam bar jednu uzbrdicu.

Tako je proverio danas,oko 2,5 l preko maximuma,sutra cu ispustiti ulje i videcu koliko ga uopste ima u motoru i ako ga ima vise odakle,nisam dolivao,mozda je kombajn pod drugacijim nagibom stao,motor baca ulje na izduv tj izmedju glave i izduva da se letos dobro dimilo.motor trosi vodu 2l na dan neznam gde izbaci,sumnjam da je zaptivac glave,da napomenem motor ima 1500rs od pune generalne.izbacuje mi ulje a uopste nedolivam ni gram cak ga ima preko mere,sipao sam 14l ulja sad videcu sutra kad izadje ulje napolje

Poslednja izmena:
Između glave i izduva? Misliš između glave i bloka kod izduvne grane? Ako ti nestaje voda i ulje slini po motoru a ne dolivaš, onda ti je voda završila u karteru. Da li si dotezao glavu nakon 10-20-50rs?

Ulje curi bas na izduvnoj grani necuri izmedju glave i bloka,nadam se da mi netrosi vodu vec da je izbaci na visak crevo nadam se da cu sutra ustanoviti detaljnim pregledom,mislim da nisam dotezao 3 x puta vec samo jednom a mozda ni tad.ja ga samo izduvam i vozim.nadao sam se da nije strasno da pusta na ventil dekli i kupim nov zaptivac ali ga nisam menjao ustanovio sam da nepusta na dekli iako su srafovi dotezani svaki dan po 180° popuste se pa dotezem,al moze on ici i tako samo neznam koliko dugo,nisam dotezao glavu i moguce da je popustio diftung negde hoce kad je toplo kad se psenica radi.nisam rekao necuri ulje samo na jedan otvor vec na sve otvore izduva baca ulje .......

Ako ti podiže nivo može biti da je zbog goriva a to more bit: membrana ac pumpe, grejač ili pumpa visokog pritiska u pitanju. Vidi se po ulju kad ga gorivo razredi a bogami i od vode se vidi. Ako ti curi na izduvnoj, onda ispada da su ti loše karike ili vođice ventila tj semerinzi vođica (ako ih ima) a rađen motor.... Lako je moguće da je tebi i zaptivač glave popustio pa malko gura vodu napolje a i gorivo ti pustio u karter pa se ulje razredi i bega kroz karike u izduv.

Nazad
Vrh