ZMAJ kombajni

Samo da znate, ima različitih vrsta kočnica i starih i novih,onih što stiskaju i blokiraju a i onih bez ulja. ;) :ppozdrav:

E, u tom velikom kućištu imaš zupčanik koji pokreće valjke. Zupčanik je na ležaju 6209 i vrlo verovatno je on u pitanju. Pogotovo ako imaš roto sečku. Da izvadiš taj zupčanik moraš izvući šestougaonu osovinu. A nju nećeš izvući dok ne skineš limove sa strane, dok ne očistiš osovinu i dok je ne razmrdaš čekićem levo desno. Kad se pokrene, ispiraj vodom prljavštinu kod svakog zupčanika. Dovoljna je flaša od dve litre sa probušeni čepom.
I da, na spojnici izvrti šarafe da im se ne pokidaju vrhovi kad budeš čekićao.
Pun pogodak. Ležaj se raspao, sve ostalo je kao novo.......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ој Змају😁😁😁
IMG-b2e0d1b9648df490d931f93b5d6e8acf-V.jpg

Neću više da čitam ovu temu...kako ko napiše da se nešto pokvarilo ili neki problem tako se odma i kod mene pojavi...baksuz...
Eno ne radi leva kočnica...😁😁
Evo jutros čitao kako je Siniša objašnjavao kako se vadi šestougaona osovina,i gle čuda,eno je opaučila...
Stvarno odjavljujem iz teme..

Poslednja izmena:
Ja sam ih se namenjao i našmirglao za dva života.Ajde kad pukne na sredini pa ubaciš spojnicu i brzo rešiš kvar ali kada pukne kod samog zupčanika gde ne može da dođe spojnica, lele i kuku.

Evo jutros čitao kako je Siniša objašnjavao kako se vadi šestougaona osovina,i gle čuda,eno je opaučila...
Stvarno odjavljujem iz teme..
A u p m, sad sam ja pročitao kako je tebi opaučila osovina i šta mogu očekivati kada nastavim sa vršidbom? Eeeee jbg... :)
Šalim se, naravno. Mada ono pre u temi gume sam hvalio zadnje od kineza da su izvukle 4h rs i da će još toliko, kad ono jutros traktor nakrivljen. Unutrašnja guma se razlepila na sastavu.... Maaalčak sam popizd.o! Sreća pa mi nije hitno da posejem repicu....

Nazad
Vrh