ZMAJ kombajni

Ево ја јуче почео 450обртаја и имао сам лом 4% са 14%влаге код нас је то да кажем јус...Мада на око ми се не свиђа тај лом јер у мањој влаги било би га још више па сам обртаје пустио на 380 данас ћу да видим како ће ићи радим на ланац.Да корпу сам распостио скроз без обзира на школско штеловање ја то у њиви штелујем.

Imam jako veliki lom u kukuruzu, radim na 500 obrtaja, gde bi bio najčešći uzrok i šta da prvo korigujem? Zmaj 142 je u pitanju
Prvo bi trebalo da smanjiš obrtaje bar na 400 i ulaz izlaz u dob da podesiš i podbubanj (korpu) popuštaš dok zrna nepočnu da ostaju na šapuriki, ako na duž vidiš da na šapuriki ostane po 2-3 zrna i tako 2-3 šapurike da imaju na duž to ti je okej, nesme da drobi šapuriku može da bude 10-ak % polomljenih, rešeta otvori skroz ili manje a bitno je da na povrat mase netraba da bude zrna.Što suvlji kukuruz više loma i u zavisnosti od hibrida.Aksijalni kombaji su za te stvari vrh.

Na mome zmaju obrtaji doba 270. Loma maltene nema uopšte. Korpa otpuštena skroz koliko može, pa se na ručki u kabini doteže ako je kukuruz malo jači pa ostaje na šapurini.
Evo kako to izgleda na 270 obrtaja:
5f373a52d66934083667eebbcc52e6b1.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
19 manji a 50i nešto veći, nisam sad tačno siguran morao bih prebrojati. A imam i onaj od 42 zuba, tu je 360 obrtaja kada se upari sa 19 zuba...

E ja imam tu drugu kombinaciju,19 i 42,380 su obrtaji doba zato što mi motor za dlaku daje veće obrtaje...
I radi dobro, lom je u jusu..

Nemam pojma, sat pokazuje 400 obrtaja, pa smo merili onim laserskim uređajem i on kaže 270......

Zmajev adapter, jedan red uvlakački valjci su jednostavno prestali da se okreću. Sve ostalo radi samo taj jedan red ništa. Drugi red z desna je u pitanju.
Sve to pokreće šestougaona osovina koja se okreće a valjci stoje.
Crkli zupčanici u kućištu ili tu ima neka druga caka?
Nikada to nisam rastavljao do sada, pa reko da priupitam ovde......

Proveri da nije otkinuo rascepku što drži otkidacki valjak za osovinu što je pogoni. Ako nije to, onda moze biti kajla na toj osovini, za to moras izbiti gornju rascepku i odviti sraf što drži otkidackim valjak, ključ 22 ili 24 ako se sećam dobro i izvučeš je, mada ako je zapekla, bice malo erotike.. Pre ce nesto od ova dva biti nego da je zupčanike zeznuo

Skineš oba valjka komlet sa kućištem dole.Napred oslobodiš zečije uši a nazad odvrneš 4 šrafa i sve ide dole, ostane samo veliko glavno kućište kroz koje prolazi šestougla osovina.

E, u tom velikom kućištu imaš zupčanik koji pokreće valjke. Zupčanik je na ležaju 6209 i vrlo verovatno je on u pitanju. Pogotovo ako imaš roto sečku. Da izvadiš taj zupčanik moraš izvući šestougaonu osovinu. A nju nećeš izvući dok ne skineš limove sa strane, dok ne očistiš osovinu i dok je ne razmrdaš čekićem levo desno. Kad se pokrene, ispiraj vodom prljavštinu kod svakog zupčanika. Dovoljna je flaša od dve litre sa probušeni čepom.
I da, na spojnici izvrti šarafe da im se ne pokidaju vrhovi kad budeš čekićao.

Poslednja izmena:
I ja sumnjam da je okrenuo šestouglu u tom zupčaniku a kolega je lepo objasnio, tu je najgori posao izvući šestouglu ako je do nje, a kod pogona okidača ili je kajlu skroz smazo ili a retko se desi i da zupčanik strada.

Nazad
Vrh