ZMAJ kombajni

Do kog nivoa punite bunker na Z142? Prekjuce u soji mi je zagusio elevator ovrsene mase a bilo je malo iznad spirale u bunkeru. Jel to neki maksimum ili imam neki problem?

Koliko god može da stane, kukuruza i žita pun bunker sa 30cm nadogradnje, punim dok ne podigne poklopac bunkera.
Rekao bih da imaš problem

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ima neki problem, kakva ti je spirala u bunkeru koja gura zrna dalje od tog elevatora?
Pogon vetra kajs zategnut? Lopatice u tom elevatoru dobre?

Poslednja izmena:
Jel ima da se kupi posebno taj pocetni segment pa da se zameni ili ide cela spirala?
Za sad ce ici ovako. Nisu neki prinosi a ni parcele nisu prevelike. Preskocio je na onoj zvrci na lancaniku. Otvorio sam poklopac na elevatoru, ispraznio ga i krenulo sve normalno kad sam upalio vrsalicu.

Na kvacilu je preskocio ?.Mozda nije dotegnuto dovoljno.Vidi kako ti izgleda ta spirala unutra,gore u bunkeru imas poklopac pa otvori,kod mene je to isto dosta potroseno ali nikad nikakvih problema.Bitan je i elevatorski lanac i lancanici istog da su tip top,nov kompletan je sad mislim oko 16-17k din ,taj od ovrsene mase,on je nesto skuplji jer imas vise lopatica na njemu.

Ne pominjite tu spiralu u bunkeru, morao sam na usivanje zbog nje u pm.. Ulazio da podignem skroz one limove pred suncokret (zezao istovar u psenici pa smo probali spustanjem limova), nagnem se preko spirale i podignem sa jedne strane i onda hteo da predjem na drugu stranu i kako sam zaleteo da je preskocim tako se zabodem na kraj pirale na desnoj strani.. sreca ostra je kao zilet nisam ni osetio, tek kad je krv krenula da siklja vidim otvorilo se oko ispod kolena.. 2 kopce me usile ali evo jos uvek zavijen a konce kazu da ce skinuti tek posle 15ak dana kad dobro zaraste da se ne otvori.. Tako da pazite se te spirale u bunkeru 😅

Та спирала је наградила више људи него цео комбајн. Код нас у задрузи комбајнер се нагне да прочачка соју, није хтела да цури и дохвати му радни мантил. Срећа па је поред било људи да га спасу када га је увукла у бункер и искидала као масан џак.

Meni je preskakao zbog toga, sto sam namazao ono kvacilo sto pogoni elevator ovrsene mase. Osovina ima mazalicu na kraju nagurao sam masti i usla je medju zube kvacila. Oprao sam benzinom i od tad nijednom nije stao. Nije na odmet skinuti pogonski lanac i ispobati na prazno koliku tesko se vrti osovina. Treba da ide rucno bas lako.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Зеза ме главни кочиони на Змају имам диск кочнице главни цилинди су одвојени тј не зависни један од другог...један једноставно гура уље у чељуст и враћа отворио сам га заменио гумице али опет исто, и још једна ствар неће уље природним падом да иде у чељуст.

Нема рисева лепо све функционише једино ако се није потрошио па гумица не дихтује тј прелива...Не могу да га излуфтирам а нове сам ставио пре 5 год овај други закуцава.

Oslabila opruga u glavnom kočionom cilindru i ne može da uzme novo ulje iz posude jer se stvara vakuum. Takoreći klip se ne vrati dovoljno tj ne dođe do one majušne rupe koja se nalazi ispod džeksne za crevo... E sad. Ako ti nije do kupovine novog cilindra, pokušaj sledeće:
Izvadi zeger osigurač iz glavnog kočionog na licu mesta. Trebalo bi da klip krene prema napolje (ako nije krenuo, odvrti malo luftir diznu dole na kleštima).
Šipku koja gura taj klip ostavi da ga pridrži da ne izleti skroz napolje. Sada bi trebalo da imaš slobodan pad kroz sistem. Sipaj ulje u kanticu i hvataj ga dole na luftir dizni (nabij crevo na diznu i hvataj u čistu posudu pa ga možeš opet iskoristiti) dokle god idu mehurići. Kad nestanu, zategni ovlaš diznu, vrati zeger u glavni i probaj kočnicu. Ako slučajno ovim postupkom nisi dobio slobodni pad i ulje sporo ide na diznu. Onda moraš izvući klip iz cilindra skroz do prve gumice (može i do polovine njene širine samo nek zaptiva) ali i dalje mora biti obezbeđen šipkom da ne izleti napolje. Znači moraš ubaciti neku kraću šipku (privremeno ) koju ćeš sam napraviti na meru.
Ako slučajno imaš nekog mehaničara koji ima posudu za luftiranje kočionog sistema, to je najjednostavnija varijanta. Sa tom posudom se sipa ulje u sistem ali kroz kočionu čeljust. Nešto poput ginekologa kad je prešao u automehaničare....
A još jednostavnija varijanta je da ubaciš jaču oprugu ili još jednu dodatnu, u cilindar ali nije nužno da će uspeti.

Nazad
Vrh