ZMAJ kombajni

Ubacivanjem onog prstena ?,ko to jos koristi :D,to je za kukuruz a ide bez toga odlicno,za suncokret posto je lak ko pero sigurno nema potrebe za tim,ja nikad nisam vrsio suncokret sa maks pojacanim vetrom.

Rekao je da je pojacao vetar,kako drugacije pojacava vetar sem na one klapne ?.
Klapna=cug, a 143 ima pozadi ispod rezervoara stelovanje brzine vetra, to sam u psenici stelovao na ~900 a sad sam krenuo od 750 ali sam zavrsio na oko 800. Klapne skoro skroz otvorene, medjutim stelovanje sita je bilo izgleda najbitnije, posle toga je postao dosta cistiji suncokret..

@sinisa1979 Sta je bilo za onaj remen pogona vetra,ladje itd na 142,jel fabricki ona mera 3200 za Li ili La ?.Posto je kod mene 3200 Li kupljen prvo,ali 3250 Li je mogao da se ubaci.

LI definitivno. LA bi bio predugačak čini mi se...
A da nije kod tebe menjan kostur vetra pa da nije dobro postavljen?

Mislio sam na to,ja sam menjao svu limariju na tom kombajnu pre 4-5 god,mada sve sam gledao da vratim kako je i bilo,nema sanse da sam omasio za vise od par mm,oznaceno je bilo sa unutrasnje strane tacno dokle je isao stari kostur vetra.Jedino ako ovi sto su ga pravili su malo promasili mere.
Edit: Ustvari sad ga malo razmislim,nema veze kostur vetra kako je postavljen,nosac za tu remenicu pogona vetra se srafi na sasiju kombajna,ako bih promasio nesto oko fiksiranja kostura vetra posle bi sam vetar udarao o istu.

Ja sam stavio za pogon vetra 3200 LI. Sa pocetka je bio malo vise nategnut ali je brzo dosao na mesto kad se malo istegao. Probaj kupi remen drugog proizvodjaca. Mozda i tu ima neke razlike.

Imam jako veliki lom u kukuruzu, radim na 500 obrtaja, gde bi bio najčešći uzrok i šta da prvo korigujem? Zmaj 142 je u pitanju

Nazad
Vrh