ZMAJ kombajni

Znam da je to noviji tip korpe ali nema delova za njih .Pozajmio sam od komšije kronovu korpu ,radi bez problema .Verovatno ču uzeti polovnu kronovu ,ako ne nađem pipke za saksovu.

Nisam ni mislio na nove delove već na polovnu dobru korpu, to bi trebalo da ima u ponudi.Možda ima u Dušanovu kod Zolike.

Na jednom pipku se "izlizao" navoj za štelovanje ,sami pipci su malo izlizani.

Programi koje ja koristim za nabavku delova ne prepoznaju ove kataloške...
Pokušao sam i na netu da potražim ali ne ide. Ili je suviše star kataloški broj ili nije Fichtel & Sachs.
----------------------
Potrošenost pipaka (od druk ležaja) smo rešavali tako što presečemo kuglu iz ležaja na pola i zavarimo je. Oštećen navoj nismo nikad popravljali ali sigurno se i to može rešiti. Ili najjednostavnije rešenje-nova Kron korpa.

Mogu biti i remenice potrošene, i ja sam kod mene pokusavao da ih podesim jednako ali bez uspeha, jedan uvek malo duzi a jedan pretegnut

Где је раван терен можеш како хоћеш а где има брега ако нису добро нашпановани проклизава.Мука је то ако ударају онако у раду сјебу све.

Šta god da mu radim ne mogu da dobijem taj zazor i onda se sudaraju remenice, ovaj remen od motora je uvek labaviji i onda trese ceo varijator. Unutrašnji nikako da propadne da razdvoji remenice, a ovaj spoljašnji propadne i onda ga kida. Nije se kombajn naradio pa da su remenice potrošene, barem se nadam. Ovaj remen koji ide gore sa motora je pojeden je je bio labaviji da li je moguće da su pojačane vibracije od toga jer nije celom dužinom iste debljne?

Nazad
Vrh