ZMAJ kombajni

Nema kamiona na otpadu,ja nisam primetio.Bilo osovina od voza i vagona pre neki mesec,ono debelo 15-20 cm osovina,to bi bilo zanimljivo odneti kod strugara :haha: .

Рупа ће бити избушена а шта ћемо метути ведећемо😂
IMG-20230825-214725961.jpg

Само да знаш, ако су пиксне од тврдог материјала па се окалиле при варењу има да вратиш док ти очи не побеле. Ми смо пре неки дан исто муку мучили окалило се око вара, а вар на средини убили смо се вртећи рајборер.

Jao, pa vi onda ne znate sta je raj
Kod nas ima sta zamislis.
Skoro sam trazio hidraulicnu klipnu pumpu, deda Toma izneo 20 kom i kaze biraj
Za vas kao stalne musterije cena umesto 150e, 100e, nosis probas ako nije dobra vratis i nosis drugu dok ne nadjes pravu, pa gde ima bolje?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima li negde napisano ?
Ne odvaja nam dovoljno lamela na Z 142 , teško se ubacuje .Da li može da se reši spolja na poluge ili moramo štelovati žabice ?
Kako naštelovati žabice ,pošto verovatno moraju one da se šteluju .Jednom smo radili ali sam zaboravio.

Одлучили смо се за прављење и каљење болцне...није било потребе да разбушим на меру болцне мале песнице имт-а стара мера је била 31мм ишли смо на 31.5 а без потребе би бушио на 31.75 што је мера болцне имт....
IMG-20230827-115143654.jpg

Pozdrav, treba mi mala pomoc oko z142, ne drzi brzinu vec konstantno ubrzava, kao kad dodajes druk, vratim rucicu, za 10 sekundi postepeno opet sam ubrza. Poceo je to da radi zadnja 2 dana prosle sezone pa je to sad doslo na red da se sredi, da ne bi radio remont napamet interesuje me da li je neko imao takav problem odnosno da li je do cilindra ili je problem u razvodniku?

Zar nije to uy206 ?,to je onaj sa prstenom osiguracem ?.Taj isti lezaj je po celom kombajnu maltene,bar je tako na 142.
Uzmi neke u srednjoj ceni i promeni preventivno sve te lezajeve ako je isto kao i na 142,jer lako moze biti da imas jos negde neki los lezaj ili pred kraj njegovog rada,bolje to sad odradi nego u njivi da crkne.Osovina vetra je tu najkriticnija,po meni,kad se tako raspadne lezaj zna i da baci varnicu i ne daj boze u psenici ,lako se zapali njiva ....Na 142 mislim da je 12 tih lezaja pod nekim opterecenjem i nije tesko promeniti ih preventivno na nekih 200 hektara,moze i vise ako su bolji lezajevi,ne cekati da crkne neki u njivi.

Da li ima negde da se kupe pipci od korpe za novi tip Zmaj 142 ?Korpa je ,ako sam razumeo saksova (sachs ).Za krone ima ali za ovu noviju ,na našem terenu nisam našao.

Nazad
Vrh