ZMAJ kombajni

Ja sam prošle godine radio soju sa najsporijom varijantom, kako inače radim kukuruz. Nisam mogao sva zrna iz mahuna da istresem

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ja sam zagusio bubanj u suncokretu kad sam skupljao polog ,pa hvala bogu nista nije puklo niti se iskrivila neka osovina,na lanac pogon bubnja,proklizio je na siroki remen od motora onaj.Ne mora on da bude kao pracka naspanovan i ne bi trebalo biti problema.

Mi radimo psenicu 22-19,a kukuruz smo radili 19-43. Soju prvi put radim a ambrozija je veca od mene a soja do koollena, bice veselo

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka
Prosle godine sam radio u slicnim uslovima. S tim da je i soja bila vislja od metar plus polegla. Naoruzas se strpljenjem samo polako. Prva i moze i malo varijatora. I dobro podesi zvrcu na gornjoj osovini grla i hedera da ako proguta previse mase ne pokidas osovinu.
Inace idem sa kajisem na 600 obrtaja. Primetio sam da su u jakom pologu (rod oko 4t/ha) malo padali obrtaji, dok je u uspravnoj soji radio mnogo lakse.

Da,kod mene nov 3200 je bacen negde u supi sa gomilom ostalih remenja.Na kombajnu je 3250,kao pravljen za njega.Mogu videti sutra samo jel La ili Li u pitanju,da ne bude neke zabune.

Koji obrtaja vetra idu za soju na 142? 910 obr/min ili 985 obr/min kao za kukuruz?
Je l' treba i slamotresi da se ubrzavaju za soju ili je to samo za kukuruz?

Slamotresi isto kao za pšenicu?
Imam problem sa prenosom bitera i bubnja, kaiš ne mogu da našpanujem. Podesio sam po knjizi prenos, ali ne uspevam kaiš da našpanujem. Da li bi zamena kaiša mogla da reši problem? Debljina kaiša je 43mm, od originalnih 45mm

1d8d73c14d2d96952768dfe93bf2536f.jpg

Poslednja izmena:
Kad sam koristio remen na bubnju,na tocak sam spustao obrtaje koliko moze a onda dalje na srafove,24mm kljuc,to je drugi kombajn stoji u supi dugo,zato prasine toliko.
Inace slike remena sa kombajna 25x3250 ,brus li je u pitanju :LOL: .

Poslednja izmena:
Glavčina bubnja ima 1mm lufta, glavčinu bitera sam menjao, nema lufta
Kupio sam novi kaiš, da uporedim sa starim koji se možda istegao.
@sinisa1979 Podesio sam po uputstvu za 141, ne znam da li ima razlike u štelovanju kandžastog prenosa na 141 i ovog na 142
b9aaf57b88e82f4645e218add61bad93.jpg
d5257adecd40d636c0fc1382bab50303.jpg

Poslednja izmena:
Највише волим овакву соју да је покосим, ротационом и избалирам за ложење гори као ђаво.

Nazad
Vrh