ZMAJ kombajni

Za 19god. treci par je na kombajnu, oba puta je riknuo remen sa motora, a on je uvek za nijansu bio zategnutiji.
Izmedju drugog i treceg para dok nije stigao nov set upario sam ova dva sto su ostala cela iz prvog i drugog menjanja, jednako razvuceni isli su nekoliko dana tako! Sad vise na zidu zaboravio da ih poklonim kad sam prodao kombajn 😂

Oba kupljena zajedno mislim da i imaju 4 godine. Probaću još nekako da ih zategnem da završim godinu sa njima pa na proleće da zamenim.

Kako da ostvarim zazor između unutrašnjeg i srednjeg diska? Ako pratim po uputstvu zazor se ne pojavljuje. Da li to znači da su kaiševi potrošeni?
[url=https://postimg.cc/kDCLwJqv][/URL]

[url=https://postimg.cc/zVBtP3MK][/URL]
Gledajući slike, ako ne grešim, ti si raskontrirao one dve navrtke na cilindru i zavrtao si taj dugački vijak gore-dole ali ti je uvek ostajao isti zazor, jel tako? To je zato što na tom vijku nisu levi i desni navoj nego su dva desna navoja istog koraka pa ti je odstojanje uvek isto. Jedino što si trenutno dobio je da ti u donjoj ušici vijak drži na malo navoja.
Evo ti savet šta da radiš. Zavrti taj dugački vijak u donju ušku toliko da se navoj u njoj skoro ne vidi. Znači skoro do kraja. Navrtkom ga zakontriraj da se ne pomera.
Gornju navrtku ostavi slobodnu i onda sa cevnim kleštima ili još bolje ključem 46-51 (nzm napamet koji je) vrti onaj crveni deo (vidi se na prvoj slici) tako da se putanja viljuške koja nosi srednju remenicu pomeri ka gore. Znači moraš da uvrtiš taj crveni deo u dugački vijak dok ne dobiješ odgovarajući zazor remenica do šasije kombajna.
Za zazor remenica do kanala čiste mase moraš raskontrirati gornje dve navrtke 46 ili 51 i sa njima ograničiti hod klipa.
Kapići?

Gledajući slike, ako ne grešim, ti si raskontrirao one dve navrtke na cilindru i zavrtao si taj dugački vijak gore-dole ali ti je uvek ostajao isti zazor, jel tako? To je zato što na tom vijku nisu levi i desni navoj nego su dva desna navoja istog koraka pa ti je odstojanje uvek isto. Jedino što si trenutno dobio je da ti u donjoj ušici vijak drži na malo navoja.
Evo ti savet šta da radiš. Zavrti taj dugački vijak u donju ušku toliko da se navoj u njoj skoro ne vidi. Znači skoro do kraja. Navrtkom ga zakontriraj da se ne pomera.
Gornju navrtku ostavi slobodnu i onda sa cevnim kleštima ili još bolje ključem 46-51 (nzm napamet koji je) vrti onaj crveni deo (vidi se na prvoj slici) tako da se putanja viljuške koja nosi srednju remenicu pomeri ka gore. Znači moraš da uvrtiš taj crveni deo u dugački vijak dok ne dobiješ odgovarajući zazor remenica do šasije kombajna.
Za zazor remenica do kanala čiste mase moraš raskontrirati gornje dve navrtke 46 ili 51 i sa njima ograničiti hod klipa.
Kapići?
Sad mi je jasno. Ja sam mislio da mislio da su različiti navoji. Hvala puno.

Одлучили смо се за челик 19.41 у сировом стању после обраде окаљен и машински обрушен на меру...Видећемо како ће се показати.
IMG-20230906-092724345.jpg

Еј имам комшију стругара у пензији али стара кајла...човек се разочарао кад је чуо колико људи не зна за тај материјал и како се кали итд итд ...Све сам уписао у тефтер да курајбери знају кад цркнем како се ради😂😂😂

Sta je bolja varijanta za varijator bubnja kais pun klin ili nazubljen?
Назубљени,али код њега баш нема много проклизавања, он се лакше кида. Има већу површину налегања,боље се хлади и савитљивији, мада пошто сада их све кинези праве то правило више не важи.

Optibelt je jedan od boljih brendova.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

19-43 koliko je to obrtaja? Moze li se soja raditi sa tim lancanicima.?

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Nesto oko 400 obrtaja valjda,ja radim soju kao i kukuruz sa 19-52,to je nesto preko 300obrtaja,i iskreno,razmisljam da kupim taj sa 43 zuba da probam sa malo vise obrtaja,mislim da bi bilo idealno.Javi kako bude islo kod tebe.

Mi radimo psenicu 22-19,a kukuruz smo radili 19-43. Soju prvi put radim a ambrozija je veca od mene a soja do koollena, bice veselo

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh