ZMAJ kombajni

Za 40ha koliko je kod mene ovrsao nisam primetio da se sta promenilo po tom pitanju. Kontrolisao sam i dob i biter i nema lufta. Samo mi glupo sto nema mazalica na kucistima lezajeva na dobu i biteru. Najoptereceniji lezajevi, da ne kazem glavni i nemaju mogucnost mazanja.

Promeni lezajeve sa nekim u kvalitetu i ne misli,ne treba tu podmazivanje.Lezaj koji ima podmazivanje ne znaci da ce trajati duze od zatvorenog lezaja.

Tačno tako! Kvalitetni ležajevi i miran si dugo.
A što se tiče odbojnog bitera. Ako nećeš menjati ležajeve, zavuci se unutra na slamotrese, nađi poklopac bitera, skini ga i pregledaj iznutra telo bitera tačnije levu i desnu stranicu koje se inače ne vide bez svlačenja kućišta sa ležajevima ili otvaranja bitera. Traži pukotine, ako ima-zavari ih. Ako si slučajno klaustrofobičan ili gabaritan onda zaboravi na ulazak u kombajn. Onda bolje svuci kućišta pa ćeš i ležajeve promeniti.

Ja sam na Univerzalu stavio mazalice i na biter i na bubanj kao i na osovine slamotresa,neće da škodi...

Uvlacio sam se kad sam radio adaptaciju i bacio sam malo oko. Delovao je citavo (da ga ne izbaksuziram). Te poklopce nisam skidao. Sto se lezajeva tice svi su pregledani, po potrebi podmazani ili zamenjeni. Ostalo je jos da kupim par kajisa za rezervu i koju letvu na hederu daamenim. I to mu je to...

Na onoj slici nema varijatorski bubnja za Z142.
On je

Remen 45×2050 Li pogon varij. bubnja​

+38162752525
026652539
+38162200525
Milan11,Goran sa Lipske rampe iz Smedereva vlasnik Auto Sanje" ima kataloge,kad si negde blizu svrati i zamoli ga da ti da da slikas,verovatno ce pristati,ok je lik.

IMG-20230825-112150785.jpg
Почео у Житу да се чује завршена сезона варијатор однет да се одради али овде сам добио луфт није страшно али луфт гадно се чује не волим тако да терам...шта ми је чинити да ово решим рајбовање,сечење варење сваки савет је добродошао...
IMG-20230825-112130650.jpg

Nazad
Vrh