ZMAJ kombajni

Mislim da sam viđao na KP da neko iz Trstenika prodaje. Generalno, loša je ponuda.

Tomo imas u Valjevskom kraju dosta hidraulicara, rade ljudi sve sto se tice hidraulike remont, prepravke itd.
Imaju delove, gumice i ostale segmente.
Imam kontakt od proverenih ljudi...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Дали неко може да измери дубину горње и доње ременице где су кајишеви Варијатора вожње...само да стави нешто равно преко ивица ременице и Шублером измери од дна?

Da li sirina kaisa bubnja 45x2050 utice na obrtaje?kais mi je istrosen na meru 40x2050 a obrtaje nemogu da spustim ispod 550.da li ce nov kais spustiti obrtaje ?

Jel zna neko na Zmaj kukuruznom adapteru na kom mestu se postavljaju kontra nozevi iznad onih oklagija/raketa ?.Skroz napred,sredina,vise ka kabini ?.

Da na to sam mislio,pre oko 6 god je koriscen adapter u vrsidbi suncokreta,kontra nozevi su bili skroz napred,ali nekad se desavalo da padne suncokret ka napred ispred hedera.
Mislim da cu probati prvi sa zitnim hederom sa adaptacijom za suncokret,nije njiva daleko,ako ne radi kako treba nista,dodjem kuci i isti dan mogu i nastaviti sa adapterom da radim.Ali bih zaista voleo da izbegnem da mu varim ponovo te nozeve za samo par hektara ...posle odma moram skidati jer ce kukuruz brzo nakon suncokreta doci na red za vrsidbu.

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi dođi do mene,dam ti i kontra noževe,i privodne lance sa nožićima već navarenim ...uvek sam imao dva seta lanaca...

@sremac84 Ja vec isekao nozeve na po pola da se vare na lance,ali cu sacekati sa varenjem dok ne probam kako skuplja ovaj klasicni zitni sa adaptacijom.Probao bih sutra mozda,ako ne bude neke ozbiljnije kise ....trenutno pada.

Da ti kažem iskreno, ja nisam bio zadovoljan ni sa žitom varijantom,ni sa ovom sa nožićima na lancima...prešao sam na aktivnu adaptaciju što kažu,na one ploče za suncokret i preporodio se...
Možda sam bio nezadovoljan sa žitnim hederom zato što nisam imao malo vitlo,već radio sa ovim velikim bez pikap prstiju,i to je jedno sranje veliko...

Šta sve treba da se promeni na žitnoj varijanti da bi se radila soja?
Imam sve potrebne delove, samo ne znam šta ide.
Korpa znam da ide kukuruzna, ali nisam siguran za blinde. Sito ide kukuruzno.
Da li se skidaju letve na biteru da bi se stavile čaklje ili se soja radi sa letvama?
Da li se stavljaju kaskade na prvi deo slamotresa?
Da li se blokira češalj bitera?
Koliko je obrtaja doba potrebno?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Nazad
Vrh