ZMAJ kombajni

Šta sve treba da se promeni na žitnoj varijanti da bi se radila soja?
Imam sve potrebne delove, samo ne znam šta ide.
Korpa znam da ide kukuruzna, ali nisam siguran za blinde. Sito ide kukuruzno.
Da li se skidaju letve na biteru da bi se stavile čaklje ili se soja radi sa letvama?
Da li se stavljaju kaskade na prvi deo slamotresa?
Da li se blokira češalj bitera?
Koliko je obrtaja doba potrebno?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Ako ces raditi i kukuruz posle, bolje sad sve odradi isto kao sto ide za kukuruz. Znaci kukuruzna korpa, blinde, blokade na kaskadama, letve na biteru, sita za kukuruz. Ako mislis na cesalj sto se zavrce na korpu, ja ga nisam blokirao. obrtaji sto rekose 400-600. I posle kad prebacujes na kukuruz imas minimalno posla.
Grunt, ja preprosle godine koji god Z142 da sam gledao je imao lufta u tim bolcnama i na leru je svaki pomalo zvrcao dok je motor na malom gasu. Ako luft nije prevelik, ne bi ja tu puno sta dirao. Mozda moze da se svuce apcug sa kucista elevatora i mrdne u stranu. U tom slucaju bi trebao samo skinuti lanac sto pogoni osovinu u bunkeru

Muka je to. Najlakše je sve iseći i ubaciti novo i biter i osovinu. Ukoliko su kajle zapekle nema pomoći.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Iseku se čela sa sve kajlama, sve se komplet izvuče napolje pa može da se greje i radi svašta.Na 143, 150-191 to je pametnije urađeno, ima dve glavčine sa šrafovima, popustiš ih i radiš k'o čovek, sve lako silazi.

Купиш осовину нову кућишта, битер ,лежајеве добру брусилицу два дана посла и у њиву.За коју годину само иде доле јер су кућишта лоша у пм.

Autogeno se podrazumeva.Najbolje kupis nov biter komplet,ili mozda bolje novu sasiju bitera a osovinu polovnu dobru,nove lezaje,kucista ,a na kombajnu sve iseces i ide sve jako brzo :D.Ja ne volim da gubim vreme na zapekle osovine i tome slicno,odma secem i sve novo.I ako se lezaj drzi u nekom kucistu sa segerom,prstenom i slicno,osovinu osmirglam da lezaj relativno lako se navuce,eventualno uz malo kuckanja,nista preterano tesko jer posle kad se treba vaditi muke zive.
Edit:Evo Zikabog me preduhitrio.

Pozdrav, da li je neko na zmaju 135 menjao elektricni pokazivač broja obrtaja bubnja za mehanički sa sajlom, da li je to izvodljivo??

Moze li mi neko objasniti problematiku odbojnog bitera? Sta bi trebalo da pregledam? Lezajevi se ne cuju, kajla na pljosnatoj remenici ima malo lufta, telo bitera citavo. Cak mislim da je osovina menjana relativno skoro kod prethodih vlasnika.

Vidi da li ima lufta na ležajevima mada ne bi trebalo ako misliš da je osovina menjana a samim tim i ležajevi a to što na kajli ima malo lufta je u neku ruku i dobro zbog skidanja remenice, samo prati taj luft da se ne povećava i vozi miško.

Nazad
Vrh