ZMAJ kombajni

Kad gledam clasa 85 ili 86 kako ide u zitu 5, 6 km/h a ja 2 km ako poteram malo odma rasipa iza , on guzva napred nemoze heder da proguta nije moguce da mu 30 cm sto je siri bubanj i sve iza da toliko bolje ide , pa sam pimetio da mu ladja dosta brze radi moguce da se brze otarasi pleve 🙂

30cm siri,sigurno ima vecu povrsinu sita,brze trese ladju,i sita se mozda tresu naizmenicno jedna od drugih,2 ili 3 sita ?,mozda ima jos sto sta i kad se to nakupi eto prednosti i te kako u odnosu na Zmaj .....

Ja bi samo probao da ubrzam ladju a da ostalo sve ostane isto , probacu neku manju remenicu na pogon ladje staviti . Cini mi se na drugim stranim kombajima ladja brze ide .
Nema potrebe da menjas remenicu,ta remenica sa leve strane ti je stelujuca,sa njom mozes da ubrzas ladju,imas tu tri sarafa valjda i platnu koliko se secam.Tako ti se ladja ubrzava i dobijas na brzini i vecem kapacitetu.

Mene juce pocne da zeza, uz breg nema snage, pocne da usporava, jedva ispuza a kombajn isao kao satelit do sad.
Zamenim filtere, stari relativno bili cisti, znao sam da nije to problem.
Pocnem zavirivati oko motora i slucajno primetim da je poluga od gasenja ostala na pola, nije vracena do kraja, glave stanglice...
Kakve gluposti sve znaju zezati na zmaju, za nepoverovati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nema potrebe da menjas remenicu,ta remenica sa leve strane ti je stelujuca,sa njom mozes da ubrzas ladju,imas tu tri sarafa valjda i platnu koliko se secam.Tako ti se ladja ubrzava i dobijas na brzini i vecem kapacitetu

Nema potrebe da menjas remenicu,ta remenica sa leve strane ti je stelujuca,sa njom mozes da ubrzas ladju,imas tu tri sarafa valjda i platnu koliko se secam.Tako ti se ladja ubrzava i dobijas na brzini i vecem kapacitetu.
Steluje se na vetru ona gusana mala onda bi ubrzao i slamotrese a od pogona ladje je limena samo nju da ubrzam bar na 350obrtaja , valjda se nece raspasti ladja .

У праву је Радослав за 18.000дин на сат полеготине...
IMG-20230713-172155102-HDR.jpg

Steluje se na vetru ona gusana mala onda bi ubrzao i slamotrese a od pogona ladje je limena samo nju da ubrzam bar na 350obrtaja , valjda se nece raspasti ladja .
Pa zato sam i napisao ne preporucujem nikako.Prvo sto se desi i najbezbolnije pocnu pucati drzaci sita i obicno upadnu u spirale ovrsene ili neovrsene mase pa muke zive za izvaditi zna biti kada se zaglave.Vremenom i ladja pocinje da se "raspada",odvrcu se ili pucaju one dugacke 13-ke sarafi na gumama i tako dalje i tako blize.On jeste predvidjen da se moze ladja ubrzati ali mu nije na zdravo nikako ipak dosta brze se sve krece.Ovako,polako,klaj klaj i ne boli te glava posle:ROFLMAO:

Koliko obrtaja treba da ima 142-ka na ladji moj ima 317obrtaja cini mi se da sporo drma pa sam usput izmerio i
Vetar 933
Slamotresi 205
Motor 2030 obrtaj
Za Univerzala kaže:

Lađa 300 ob/min
Vetar 870 ob/min
Slamotresi 200 ob/min
Motor 2000 ob/min
Biter 910 ob/min
Bubanj 500-1100 ob/min
Vitlo 18-41 ob/min i
Kosa 500 oscilacija u minuti

Nisam gledao za 142 ima li negde podatak ali trebalo bi da je isto ili slično.

30cm siri,sigurno ima vecu povrsinu sita,brze trese ladju,i sita se mozda tresu naizmenicno jedna od drugih,2 ili 3 sita ?,mozda ima jos sto sta i kad se to nakupi eto prednosti i te kako u odnosu na Zmaj .....
Drugar ima 142 zadnja serija sa hederom kao 143 i on ide bolje od klasicne 142...na mij nagovor je stavio bos pumpu od imt 5106 i biter na 900 obrtaja, donje sito fi 11mm i to ide stvarno osetno bolje bez rastura od klasicne 142

Drugar ima 142 zadnja serija sa hederom kao 143 i on ide bolje od klasicne 142...na mij nagovor je stavio bos pumpu od imt 5106 i biter na 900 obrtaja, donje sito fi 11mm i to ide stvarno osetno bolje bez rastura od klasicne 142
Ljudi znam da upadam sa drufom temom....Pomoc mi je hitno potrebna....Zmaj kombajn ,privodni lanci mi je pokidao....gde ili od cega da nadjem nastavci posto ne mogu da nadjem nigde...

Privodni lanci? Oni su na kukuruznom adapteru, a ne bih rekao da sad radiš sa njim.
Misliš na lanac u uvlačnom grlu? Šta ti treba, komad lanca? Letve? Spojnica i poluspojnica imaš manje više svuda.

Ja sam primeto da na situ od 8mm voli malo da zastopa zbog vlatova koji se provuku kroz gornje sito. Rasturi su ove godine posebna prica zbog zrna loseg kvaliteta (bar kod nas). Ili radis prljavo sa minimalno rastura ili cisto vecim rasturom.
Nego elem, primeto sam da mi malo varijator tokom voznje sam ubrzava i da vitlovi hoce da padaju tokom vremena. Da li bi sam mogao da sredim razvodnik ili da nosim kod nekog hidrauliara da to resi?

Nazad
Vrh