ZMAJ kombajni

Nzm za med,ali bitulit,tj katran,radi cuda,ima da pokida remen pre nego sto ce proklizati.

E, a kada neće da isključi kipovanje? Šta onda?
Počelo nas prcati u ječmu i tako smo odradili sezonu do kraja. U jednom momentu sam skinuo remenicu i čini mi se da nedostaje zeger osigurač koji drži srednju remenicu ali nisam 100% siguran. Moram potražiti katalog u starom kompu.... Inače nismo imali problema od 2008-me do sad. Niti se sećam da mi neko dolazio sa takvim problemom. Obično neće da kipuje.

Meni se ponekad dešavalo da neće da isključi prvi dan dok se remenice malo ne očiste od rđe.Kada levak (lula) nije rasklopljen pod spiralu zavučem pajser da je opteretim i na jednom prohodu sve dođe na svoje...

Ne volim da koristim sprejeve, niti alternativnu medicinu.... Mora raditi bez toga.
Opet kažem, pišem, primetio sam da ta srednja remenica beži ka bunkeru i onda češe po toj vanjskoj remenici i taman je to dosta da se spirala pokrene. A jbg i kaiš je nabudžen širi od fabričkog (čini mi se 25-ica) pa je tolerancija minimalna.

To se povecava za kukuruz,a retko ko to koristi.Proveriti obrtaje bitera pri punom gasu motora,a valjda treba biti 870 obrtaja,nisam siguran.Ako tu ima dobre obrtaje,onda je sve ostalo kako treba.

Ja bi samo probao da ubrzam ladju a da ostalo sve ostane isto , probacu neku manju remenicu na pogon ladje staviti . Cini mi se na drugim stranim kombajima ladja brze ide .

Da...biter 870 a u kukuruzu se moze smanjiti na 850 a tada ubrzati na remenici vetra...
Ja sam na 142 u psenici biter podesio na 900 i oseti se da ide bolje kombajn ali to je max. preko toga hoce da prosipa

Nazad
Vrh