milan11
Član
Pa da ali ne uspe uvek da progura pa onda ulazimvu heder da cupam slamu. Uskoro krecemo u novi dan pa javljam veceras kako smo prosli xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si mozda imao primesa u psenici?ljulj ili sl koji je zelen. Zna da se "senkuje" oko spirale pa posle muke.imao sam takvih problema u prljavim njivama.Danas je islo dobro. Nema vis proklizvanja spirale hedera to se sad uribalo top Danas smo se malo mucili sa istovarima, da li se kais koji pokrece spiralu za istovar iz bunkera nategao ili sta je ne znam ali par puta nije htela da krene spirala dok se ne zaleti malo.. Sve u svemu islo je ok, hvala svima koji su pomogli savetima
Slicno se i meni desavalo a heder uriban. Visina spirale u odnosu na korito ista sa obe strane a gomila samo na jednoj strani. Da nije zbog toga sto je vitlo gurnuto na sredinu tamo gde se steluje udaljenost od puza hedera? U soji prosle godine je islo sve normalno al u psenici brljavi.Ta lamela ne bi trebala da preskace ako tako malo slame uhvati odjednom.A sto gomila na spirali to nzm,i meni se ponekad desava,ali samo sa leve strane hedera,i to mi se desavalo sad pred kraj zetve,ceo heder nije imao gram rdje.Nije problem za heder to,nego sto odjednom uleti u bubanj veca kolicina slame ....
Kad poradiš u vezi kipe, skini one kandže tojest remenice što se skuplja i navari ih koji milimetar i obrusi (poravnaj) i dobićeš bolji pritisak na remenicama a ima i remen za kipu 23mm a standard je 22mm širine ako se dobro sećam, možda i remen bude dovoljan.Danas je islo dobro. Nema vis proklizvanja spirale hedera to se sad uribalo top Danas smo se malo mucili sa istovarima, da li se kais koji pokrece spiralu za istovar iz bunkera nategao ili sta je ne znam ali par puta nije htela da krene spirala dok se ne zaleti malo.. Sve u svemu islo je ok, hvala svima koji su pomogli savetima
vidi u bunkeru da li imas one produzetke lima iznad spirale mozda su ostali podignuti posle suncokretaDanas je islo dobro. Nema vis proklizvanja spirale hedera to se sad uribalo top Danas smo se malo mucili sa istovarima, da li se kais koji pokrece spiralu za istovar iz bunkera nategao ili sta je ne znam ali par puta nije htela da krene spirala dok se ne zaleti malo.. Sve u svemu islo je ok, hvala svima koji su pomogli savetima
Postoje i distanc platne(3 komada po 1mm) u tim remenicama koje sluze za regulaciju potiska.Kad poradiš u vezi kipe, skini one kandže tojest remenice što se skuplja i navari ih koji milimetar i obrusi (poravnaj) i dobićeš bolji pritisak na remenicama a ima i remen za kipu 23mm a standard je 22mm širine ako se dobro sećam, možda i remen bude dovoljan.
Nije bilo nicega osim divljeg ovsa (zobi) a i on je vec zreo. Mislim da je najveci problem pravila zelena slama a sigurno je znacilo i da prodje malo da se uriba heder.Da li si mozda imao primesa u psenici?ljulj ili sl koji je zelen. Zna da se "senkuje" oko spirale pa posle muke.imao sam takvih problema u prljavim njivama.
Nisam nesto vest u varenju, probacu sa sirim remenom prvo pa cemo videti da li ce to pomoci ali mislim da ce ta promena da usledi tek za sledeci usev Hvala svakako na savetuKad poradiš u vezi kipe, skini one kandže tojest remenice što se skuplja i navari ih koji milimetar i obrusi (poravnaj) i dobićeš bolji pritisak na remenicama a ima i remen za kipu 23mm a standard je 22mm širine ako se dobro sećam, možda i remen bude dovoljan.