ZMAJ kombajni

Jel zna neko koji je pravilan hod kose na hederu,pretpostavljam da je isto za svaki kombajn.Znaci hod kose levo-desno ,jel bi trebalo spic noza da ide od jednog do drugog prsta,tj sredina hoda da spic noza kose se nadje izmedju 2 prsta ?.
Majstor mi kaze da cesto nove kose moraju da se prenituju kod glave zbog pogresnog hoda,sumnjam da moja kosa ima taj problem.

И ја сам моју нову пренитивао да би добио ход врх ножа прст...А на оним прорезима која држе ону гуму и куглу ту фино штелујеш.

hitno mi trebaju dimenzije kaiša na 143 za pogon slamotresa, i da li tu ide običan ili šestougaoni kaiš?
Ide običan 22x6500
Pitanje i odgovor su iz 2013e godine. Treba da kupim kais za rezervu, ovaj koji je trenutno na kombajnu je izlizan i ne vide se brojevi, ja sam ga izmerio kanapom i posle izmerio kanap i ispalo je da je dugacak oko 7000 mm. Nemoguce da je toliko istegnut, verovatno nije odgovarajuci kais na njemu. Video sam da postoje 2 varijante 143, na jednu ide neki kraci kais cini mi se 5600 mm a ovaj 6500 je duza varijanta koja bi vrvt trebalo da ide i kod mene a razlika je u tome sto neke (vrvt novije 143) imaju jednu dodatnu remenicu koja je kao fiksiran spaner...

U sustini nemam nikakvo pitanje, vise pisem zakljucke pa da neko moze da potvrdi ili opovrgne ovo sto sam pisao :D

Jel neko ugradjivao na 142 onaj predfilter umesto klasicnog njegovog gde ide kakva mreza,carapa i slicno ,sa ovim Donaldson i slicnima ?.Jel vredi sta ?.

Iz ličnog iskustva može da prođe taložnik prašine i periskop u vidu cevi.Predfilter je promašena investicija, skupo a ne radi ništa posebno.

Прошле год ставим нову пумпу хидраулике на змаја и данас пукне пишљива гумица и то доња усере ми мотор пола комбајна **greška ти и квалитет и све

Прошле год ставим нову пумпу хидраулике на змаја и данас пукне пишљива гумица и то доња усере ми мотор пола комбајна **greška ти и квалитет и све
IMG-20230707-095257219-HDR.jpg
није пумпа него пишљива цев пукла је тако да кроз носач пумпе прска у блок мотора и на пумпу...једва сам утврдио...убеђен да је пумпа измењао гумице на доњем изводу и на челу пумпе...ал ево голим оком се не види тек у води покаже

Gde kupiti kvalitetnu osovinu slamotresa za 142ku. Ove od jestivog gvožđa izdrže stotinak jutara i doviđons... Nije problem osovinu kupiti, ali zato zamena..... Uvek pukne prednja, zadnja nikada nije pucala....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Bilo je kod Zlatka u Jarkovcu novih nekadašnjih, doduše ima dosta godina kada sam se raspitivao.Traži polovnu dobru, drugačije se nećeš rešiti problema.Ja sam ih se namenjao da sam popi.deo i smrkao mi se kombajn najstrašnije.

Nazad
Vrh