ZMAJ kombajni

Pozdrav svim kombajnerima. Ja sam kao dete poraso na kombajnu, do duše uvek su bili neki Klasovi po dvorištu cosmos, mercur, sf, matador itd. Od 2010-te nemamo kombajn. A od pre četiri godine imam berač zmaj 214, i sad mi se uvilo da opet kupim kombajn ali ne znam zašto samo zmaj dolazi u obzir. Iskreno nikada nisam nikakav susret sa zmajem imao niti me zanimalo da pogledam ali sad samo on. . Verovatno da će biti neki 132 ili 133, video sam da su im menjači slaba strana. Takodje sam video na oglasima da ima koji prenos dob biter imaju na lanac a ima i koji imaju varijator. Još po koja informacija dobro došla šta još pogledati obratiti pažnju prilikom odabira primerka... Pozdrav!!!

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Gde kupiti i kako najlakse zamenuti zice na zitnoj korpi?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Najbolje bi bilo, da nađeš neki sa menjačem od 142. Nije velila razlika u ceni, a puno znači. Sve ostalo je redovno održavanje. Raniji modeli 132-ke nemaju ojačanje ispod prednje osovine, pa im puca osovina sa strane bunkera ako im je ugrađen. Mi smo skinuli varijatora sa bubnja i stavili čaure između diskove. Ranije je uvek lomio te dugačke šrafove varijatora.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Najbolje bi bilo, da nađeš neki sa menjačem od 142. Nije velila razlika u ceni, a puno znači. Sve ostalo je redovno održavanje. Raniji modeli 132-ke nemaju ojačanje ispod prednje osovine, pa im puca osovina sa strane bunkera ako im je ugrađen. Mi smo skinuli varijatora sa bubnja i stavili čaure između diskove. Ranije je uvek lomio te dugačke šrafove varijatora.

Praktično si izvršio fiksiranje varijatora.

Da, da! Jedan set čaura za pšenicu i drugi za suncokret. Uvek je radio čisto i lepo je izvršio seme.

@Bećarr94 Žice imaš kod većine prodavaca.Treba da budu od patentirane žice, ne od obične.Deluje šašavo ali korpu potopi u vodu da prenoći, ići će žice dosta lakše napolje.Sečice, razna klešta i čupanje, neka izađe i ukucavanjem nove žice na mesto stare, istera staru kako prolazi kroz rupe.Posao je ozbiljan i mukotrpan ali se da odraditi.

Ako imaš nekog od naftaša, oni imaju čeličnu žicu baš taj fi kao na korpi u kolutovima. Kada buše ta žica se uvlači zajedno sa burgijom u bušotinu, bla, bla, bla..... da nedužim.
Nek ti nabavi par kila imaćeš dok si živ....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Gde kupiti i kako najlakse zamenuti zice na zitnoj korpi?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Ми смо узимали патентирану жицу у НС горе на Клиси фирма да ли је Дак или како већ, и сами секли на дужину и увлачили у корпу.

Hladno valjanje sipke, i sijeces sebi na duzinu koja ti odgovara. Tako smo mi radili kad smo pravili kukuruznu korpu..

Kreneš od početka i brojiš svaki prst.Ide na svaki 4 -ti.1, 2, 3 pa montiraš i tako dok ne dođeš do kraja.
Nemoj uzimati makar kakve jer oni treba da su opružni, da u slučaju zapinjanja u zemlju ne dođe do krivljenja već da se vrate u svoj prvobitni položaj.

Nazad
Vrh