Ja sam limice sam pravio... Vidis i sam da nisam potrosio pola garniture noviih lezajeva, posto sam nove polutke stavljao samo na gornju stranu, tj, onu koja trpi teret slamotresa, a dolje sam stavljao citave, stare polovice, bas zato jer imaju vecu rupu i trebalo mi je manje tih limica.
lezajeve kad napravis, u neki kotao uspi rabljenog ulja motornog i kuvaj ih sto dulje mozes da se napiju ulja, ako stavis obicno drvo, mozes prekaliti osovinu ako previse stegnes lezaj.
preporucam da mjenjas jedan po jedan lezaj, i tako da sesterokutni remen skines i rukom okreces osovinu slamotresa. ako negdje zapinje, odsarafljuj i podmeci limic na jednu stranu i tako sve dok ne promjenis sve lezajeve i kad budu stegnuti da ih rukom mozes okretati. Rupa 28mm ce po meni biti pre uska, i strugat ce ti jako po osovini. A osovina ti je vjerujem kao i moja, nejednoliko potrosena, pa nece svaki lezaj ejdnako nasjedati na svako koljeno osovine. ja sam sam mjenjao lezajeve na treskalicama dva dana dok ih nisam ustimao da se ne klima nista, a opet da svaki lezaj ima bar po dva limica, da ih kasniej kako se budu trosili mogu vaditi i na taj nacin se rjesavati lufta na osovini.