ZMAJ kombajni

U mom kraju se jos uvijek ide na povjerenje, ako ti ne plati, vise mu ne vrsis, i to je to. Ako se radi o vecem iznosu, onda pustis masti na volju kako ces rijesiti problem. samo mi je kum prosle godine platio na njivi i vrsidbu i branje kukuruza, drugi nitko.

Pozdrav Zorane,

Napisi mi samo oznaku iz kataloga za taj zupčanik... možda će mi trebati ::svaka cast::
Tek treba da remontujem menjač pa ako zatreba da znam... a i cenu ako je moguće... može na pp...

pozdrav! :ppozdrav:

Dobrinčan je napisao(la):
branko7 je napisao(la):
Ja sam moju 143 prebacio na 24 volte. Ubacio sklopku i još jedan akumulator. Sad više nemam s tim problema, pali kao lud.

Aj ubaci koju sliku da pogledam gde si to stavio. Koliko te je kostala investicija??
Autoelektričar mi je to radio, izašlo me je oko 150€ plus još jedan akumulator. Postaviću slike za koji dan, kad ga isteram iz garaže. Nema tu velikog posla, samo se ubaci sklopka koja prebaci na 24 dok verglaš, kao na kamionu.

Nesme dugo da se vergla, da se nebi istopio... mada i ne treba dugo pošto mu je brzina duplo veća na 24v, pa lako upali. Problem je ako nestane goriva, ili tako nešto, pa mora duže da se vergla, onda treba da se pazi.
Imali smo mi pre par godina jedan imt 533 sa lošim motorom, kojem smo ugradili bap sklopku i dva akumulatora od 55 ah, palio je kao mina. Na 12v nije mogao da upali bez start spreja...

Evo, poslikao sam lezajeve slamotresa...

Dakle, ovakvi su bili moji kad sam kupio kombajn:

Ovdje se vidi razlika izmedju novog i starog lezaja:

Dvije nove polovice lezaja. Kad se sastave, rupa nije okrugla:

U kanal na lezaju 100% pase klin iz IMT klatece poteznice. Dakle, istih je mjera kao osovina slamotresa:

Da se uklone praznine medju lezajevima, postavljaju se limici izmedju dvije drvene polutke, kako bi se torban vijci mogli dotegnuti kako treba:

A sad malo mjera:
Sirina kanala je 10mm:

Dubina kanala je 5mm, na zalost, nemam sliku...

Ova mjera je 25mm:

Ova mjera je 12mm:

Ova mjera je 30mm:

hVALA BOBO!!

Sada je jasno ko dan!
Ako odradim na meru od 30mm opet će landarati ležajevi na osovini, zato ih moram raditi na 28 mm.

a sto se rupa tice kad se sastave dve nove ploče, to se da rešiti!
Napraviću dve ploče, stegnuti ih vijcima i onda bušiti rupu fi 28! onda mora biti okrugla samo tako!! ;)
a onda kod strugara da odradim kanal za mazanje i to je kompletno!
Tražio sam burgiju fi 28 i nisam našao... tako da ću i ovu rupu kod strugara da odnesem i to je to..

samo ću spremiti ploče sa izbušenim rupama za vijke i kod strugara na bušenje.. a onda tamo gde je deblja osovina onda ću podmetati pločice... ja mislim da mogu one za štelovanje duplih prstiju na kosi:haha: da li su to ti limčići?!?
Hvala još jednomm za fotke... a tvoja aždaja gde je ??

pozdrav

Ja sam limice sam pravio... Vidis i sam da nisam potrosio pola garniture noviih lezajeva, posto sam nove polutke stavljao samo na gornju stranu, tj, onu koja trpi teret slamotresa, a dolje sam stavljao citave, stare polovice, bas zato jer imaju vecu rupu i trebalo mi je manje tih limica.

lezajeve kad napravis, u neki kotao uspi rabljenog ulja motornog i kuvaj ih sto dulje mozes da se napiju ulja, ako stavis obicno drvo, mozes prekaliti osovinu ako previse stegnes lezaj.

preporucam da mjenjas jedan po jedan lezaj, i tako da sesterokutni remen skines i rukom okreces osovinu slamotresa. ako negdje zapinje, odsarafljuj i podmeci limic na jednu stranu i tako sve dok ne promjenis sve lezajeve i kad budu stegnuti da ih rukom mozes okretati. Rupa 28mm ce po meni biti pre uska, i strugat ce ti jako po osovini. A osovina ti je vjerujem kao i moja, nejednoliko potrosena, pa nece svaki lezaj ejdnako nasjedati na svako koljeno osovine. ja sam sam mjenjao lezajeve na treskalicama dva dana dok ih nisam ustimao da se ne klima nista, a opet da svaki lezaj ima bar po dva limica, da ih kasniej kako se budu trosili mogu vaditi i na taj nacin se rjesavati lufta na osovini.

danger je napisao(la):
jesi merio u krug osovinu,da nebude cas 28.29.26 (citaj nepravilno pojedena slamotres osovina,istu zameniti)

Taj slučaj je kod mene!!!

Koja je cena slamotres osovina za ZMAJ 132 ?

Ja sam mislio da napasujem svaki ležaj ručno... potrajaće to znam i znam da ne mogu dobiti idealne rezultate?
Čak sam razmišljao da nabacim tečni metal i popunim neravnine ali onda moram naći strugara koji može obraditi kolenasta vratila? :sta:

sada stvarno ne znam šta da radim:haha: Uložio sam relativno puno u remont... pa sada i to... a kad skidam osovine onda i ležajevi dolaze u obzir... :) pa se opet to nakupi... ::namigivanje::

ali sve je pitanje cene osovina:haha: da li ko zna ili ima na prodaju ?
pozdrav

yt2aca usteluj te te lezajeve kako ti je bobo rekao i to ce da radi 3 sezone budi siguran

Ne brini ako ima malo lufta, veći je problem ako je ležaj tesan, onda se brzo ugreje i pukne osovina. Mora da ide tako lako da kad zavrtiš remenicu, ona ne sme da stane odmah, nego da se okrene od inercije bar još jedan ceo krug. Puno zavisi i od kakvog drveta ćeš praviti ležaje, treba da bude tvrdo kuvano drvo da bi trajalo i da bi se lakše okretalo.

danger je napisao(la):
nije to bas zdravo za anlaser ako je 12v,al ajd,sluzi dobro
Anlaser je isti i za 12 i za 24 volte, samo se promeni automat, stavi se od 24v. Na 12v mi se uvek grejao anlaser, od kako je na 24v nema tih problema, upali za 2-3 sekunde. U slučaju nestanka goriva, ako ne upali za 5 sek verglanja neće ni za 20, onda ga treba još jednom izluftirati, i to je to.

ok, to sam i odlučio! tj. štelovaću ležajeve!
Radim ih od slavonskog hrasta! Pa kad ih napasujem onda ću ih kuvati u lanenom ulju!
da li je bolje laneno ili preradjeno ulje za kuvanje??

radiću jedan po jedan pa lagano!!!

hvala još jednom na savetima! inače su mi vrlo potrebni... novajllija... :D

i još nešto!
da li ima neko nacrt ili dimenzije i potrebne informacije i detalje za adapter žitnog hedera za suncokret.!
to su oni limovi~ i neke šine (gornja+donja).,. valjda sam u pravu...
ako ima neko pošaljite mi detalje da napravim jer ovde kod mene ima ljudi koji seju i suncokret pa da blagovremeno odradim!

unapred zahvalan! :ppozdrav:

pozdrav

ja sam imao tako problem na klasu,nepravilno pojedena,posto je skupa osovina a prednja je f30 a zadnja f35 fabricki a imao sam problem sa zadnjom i kupio lezaje f30 od prednjeg kraja a osovinu skunio i odneo u Ns kod cubija i u masini za obradu radilice odradio na f30 a bila je cas 31,34,33,35,sareno,i sad je ok,klas fabricki nema podmazivanje na slamotresima al i to je reseno
Post je spojen: [time]1273439044[/time]

Nazad
Vrh