ZMAJ kombajni

Citao sam na predhodnim stranicama,a zanima me to sto im pucaju slamotresi i sto ne mogu da napune bunker do vrha!
Kako im se krecu cene 97,98 god?
Post je spojen: [time]1272629564[/time]

Nemam 143.Imam 161.Verovatno pucaju slamotresi jer je materijal los,a bunker ne moze da napununi zbog lose resenog prenosa tj. preko kaisa.Ali verujem da to moze da se preradi nekim drugim prenosom. :ppozdrav:

b_a_t_a je napisao(la):
Nemam 143.Imam 161.Verovatno pucaju slamotresi jer je materijal los,a bunker ne moze da napununi zbog lose resenog prenosa tj. preko kaisa.Ali verujem da to moze da se preradi nekim drugim prenosom. :ppozdrav:
I to ima negde pre sve objašnjeno, zašto se to dešava i kako se to rešava.

Citao sam napred o njima!
jel ima neko 143 i kako je se njemu pokazao?da li je bolji od 142?

pozdrav,

Da li slucajno neko ima katalog za ZMAJ 132 ili 133 a i katalog motora S44 AT .... u elektronskoj formi.. ..

remont u toku.... :udri:

takodje me interesuje da li ima neko crtež ili barem dimenzije drvenih klizača lanca hedera (moji se slizali maksimalno...) kao i dimenzije ili crtež drvenih ležajeva slamotresa isto za ZMAJ 132!

pozdrav, sasa

Dr.Gruja je napisao(la):
Bobo bice problema u zetvi sigurno ako pumpu ne odneses kod bosiste. :ppozdrav:

Nek mu bude kako god hoce... Danas sam se opet muvao oko kombajna i mudrovao kako da ispravim heder, i isao ga opet upaliti i upalio je iz prvog pokusaja. ugasio ga i nije htio, jednom sam kvrcnuo pumpu, i upali kombajn na zub...

Sto se mene tice, on ovakav kakav je ide u zetvu, pa kako mu bude.

Danas sam mu gas smanjio do kraja, i jako lijepo radi na leru...

Da se gasio, ili da cudno prima gas, skinuo bi ja pumpu i nosio majstoru, ali ovako sta mu bude...

da,kad psenica pozuti i treba u atar bice da nece,pa ces lupati do mile volje al :nono:,to tako biva uvek,e sad jedino ako ti uzivas da popravljas po vrucini dok drugi vrse a dok ti popravis zetva prosla onda ti sretna radnja :ppozdrav:,takvih kod mene u selu ima dosta,cak zbog nemarnosti svake godine neko zapali neki hektar psenice

Danger, nemoj bas tako...

Zasto da bacam pare, kad je pumpa u redu, samo se treba razraditi. u njoj je bila voda 2 mjeseca i malo je pocelo hrdjati, jos ce se to razraditi i bit ce kao i prije... Pumpa s kombajna nije nikada skidana (jos je farba na svim sarafima) a nisu dirane ni brizgaljke...

A nije da uzivam sarafati po vrucini, ali sam vjeciti optimist da ce sve ipak na kraju biti u redu. Ako se sta i dogodi, bit cete svi obavjesteni...

nisam hteo da te nerviram nego da ti kazem da to uvek bude problem kad masina najvise treba,nema se tu sta razraditi,obicno biva da deo koji se najvise koristi uvek zapekne,npr...sarka na vratima,svaki put kad ulazis ili izlazis iz traktora vrata se otvaraju a sarka zapekla,a ima jos milion primera za koje covek nemoze da shvati kako nesto moze da zapekne sto se stalno koristi,nek ta pumpa samo tebe posluzi :ppozdrav:

Nazad
Vrh