ZMAJ kombajni

Hvala mnogo Kiraj. Meni obrtomer prikazuje 400 obrtaja, ali po fotki je to 300 obrtaja. 19-52 odnos. Vagam da li da menjam lančanike ili da platim da mi pokose 5-6kj...

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Imam ja gde da kupim lančanike, a možda ih i ja imam negde u dvorištu. To nije problem, problem je što sam pokosio 7-8kj na 300 obrtaja, ko zna koliko je ostalo soje na njivi...

Da li je moguće svući lančanik bez skidanja elevatora neovršene mase? Našao sam lančanike 22-34 na polici.
80287bb02224e5f56c769d2a7ffdd00c.jpg

Staviću samo lančanik 34z umesto 52z, ne mogu skidati gornji lančanik.

Od kog proizvođaća danas uzeti varijatorski remen za pogon bubnja 45 x 2050,GoodYear mi trajao više od deset godina,ove godine mi u džunglama od soje pukne i posle njega još dva Unibelt ?
Ove godine je soja užasno loša a na mnogim njivama ambrozija i sirak do ramena.Ranijih godina sam prolazio sa Univerzalom i kroz gore njive bez problema ali ove zbog male mase soje slabo čisti bubanj i verovatno razlog pucanja remena.Probao i sa malo većim obrtajima bubnja zbog zelenih mauna ali bezuspešno,jednostavno bez najave proklizavanja remen pukne,zategnutost normalna...

Гледај нађи равни ремен не назубљени јер ти назубљени теже проклизавају и долази до пуцања.

Lanac je resenje,i normalno voziti sa osecajem nekim.Juce sam i ja kroz ambroziju kosio,na kraj njive je bilo i jedan deo u sredinj,no tu je zelena soja jos malo.Uglavnom bez problema,usporis maksimalno i ne oseti kombajn.
A znace mnogo i blinde ako se rade sa njima,daju veliku masu bubnju.

Sve ovo gore napisano već i sam znam,od ne nazubljenih sam našao jedino neki Rubena za oko 50€,onaj Unibelt nazibljeni je oko 65€.Što se tiče blindi nemam ih a radim sa kukuruznom korpom,uvek u soji idem prvom brzinom i naravno gde su korovi bez varijatora.Što se tiče lanca bojim se da ga stavim iz razloga pucanja osovina,a osećaj mi nije stran, sa ovim Univerzalom se družim od detinjstva evo skoro već 40 godina :)

Savosi dok sam imao Zmaja muku sam mučio sa remenom varijatora bubnja.Nekih godina znali smo da promenimo i po dva komada, da poludiš, ništa više.Jednom prilikom sam kupio SWR remen koji je bio 50% skuplji od dotadašnjih i da kucnem u drvo služio je bez greške par sezona i otišao sa kombajnom.

Nazad
Vrh