ZMAJ kombajni

Blindiraš ga sa 3 šrafa i rešeno. Sutra dobiješ sliku.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ovako:
Skineš točkić
a82d5e571c72d664cfba8cdec3c8377d.jpg

Staviš 3 duža srafa, zategneš koliko hoćeš/treba.
dc20a4ea2ad5587716f50a54601ca165.jpg

I osiguraš sa duplom maticom
fceadcbb50947a68c66ac64a601f16a7.jpg

Imam jos jedan problem sa 142, naime moram svaki dan da ga luftiram da bi upalio, alnaser nov, ac pumpa stavljena nova, ventil stavio kod rezervara, u cemu bi mogao biti problem?

Isti problem imam i ja, bez obzira koliko filtrirao pumpu, neće da upali ako ne omiriše start sprej.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Posle kukuruza tek mogu nositi, sad je kasno za bošistu :D Bitno je da znam odakle da krenem sa rešavanjem problema

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

I nas je to zezalo pa smo stavili 2 nepovratna ventila (tj vec su bili ali su bili neispravni), jedan pre drugi posle ac pumpe. Sami ventili su ocajnog kvaliteta tako da ne znam dokle ce trajati. Za sada ne vraca gorivo. Bez obzira sto si ugradio nepovratni ventil probaj uvece da zavrnes slavinu na rezervoaru i neposredno pre startovanja motora je odvrni i nadrukaj malo na ac pumpi. Skini gore i one ventle na kucistu filtera pa ih produvaj ili zameni. Moze biti da i oni ne drze pritisak.

Za problem sa izbacivanjem vode na cep izgleda da je @Matić bio u pravu. Nema termostata i nova pumpa gruva veliki pritisak i protok vode na tanko povratno crevo te voda tuce direktno u cep i pomalo ga otvara. Prebacio povratno crevo na drugo mesto i za sada ne izbacuje vodu. Videcu dalje kako ce se ponasati u radu ali bi rekao da je reseno.

Kod mene se desilo par puta kada gasim kombajn dok je na maksimalnim obrtaima(poluga gasa u gornjem žljebu) da izjutra jedva sastavi ,nekad zatreba i start a kada prvo skinem gas pa posle desetak sekundi ga ugasim pali na zub.

Радим Соју пар дана и све теже и теже диже житни Хедер и то на пуном гасу , на средњем и не помишља...Волан и витло под пуним гасом ради супер на пола гаса теже...Јел пумпа или нешто друго?

Sutra prvi put radin suncukret sa zmajem, kako vetar treba da stoji, na pola ili skoro skroz zatvoreno?

Ima u zr petoletkina nova pumpa oko 15000 crvenih.
Ja sam moju menjao pre nekih 3-4 godine, bila ravno 100e tada.

Nazad
Vrh