ZMAJ kombajni

Dali neko moze da mi kaze zasta su ova sita??

j96nmp.jpg

23kawyx.jpg

6r6oa1.jpg

ovo dojno ti je za soju,pasulj i te krupnije kulture a gornje bih rekao da je standardno samo malo potroseno :sta: nemam pojma

jel moze neko da mi postavi sliku kako izgledaju sita za psenicu i jecam jer i kod mene na kombajni ima takva sita a vlasnik od koga sam kupio kombaj mi je reka oda su za psenicu

kod mene izgleda drugacije na 142 al sa takvim sitima se moze raditi psenica a cak i cistije radi sa tim sitima jer je kraj sita smotan na dole i nijedna poprecna slama nemoze da prodje nego izlazi napolje a i izvsena vlat ili bilo kakva druga trava izlazi napolje,sto znaci manje povratne mase a i primese u bunkeru,tako nesto slicno ima djura djakovic a i covek iz Mola koji pravi sita pravi na tu foru sada ako je neko video u rumi na vasaru i ubedljivo cistije radi kombaj

@Danger ja sam kupio od tog iz Mola takva sita.Mogu ti reci da su odlicna.Primese u psenici od 1 do najvise 2 %.Radio sam i suncokret i kukuruz sa istim. ::super::

Pozdrav društvo,

evo i mene lagano teku pripreme.
Danas sam počeo sa remontom mog ZMAJ-a 132.
Imam problem, tj. gde da nadjem kvalitetne delove. Molim vas da mi date neki kontakt ili web stranu neke firme koja mi može poslati brzom poštom potrbne delove... a inače sam iz Niša.
kao prvo.. možda već ima nekog ko ima ili prodaje... :

- čaure zgloba osovine koja ide ka madjarici... nemam sada katalog... ako ima ko još bolje... ima veliki luft.. pa ja skinuo.. tako da ću najverovatnije da obradjujem i telo, znači,.. dve čaure sa odstojnim prstenom (podmetačom);
- semerinzi u reduktorima, najverovatnije i lageri,
- gumice tresne osovine i lađe, 2+4 kom... E sada da li ima negde kvalitetne, jer sam skinuo sada i one su bile sive.. nešto mi deluju kao da imaju čak i silikona.. a komšija koristi crne i menjao ih je u prošloj sezoni 3 puta
- remen varijatora vitla,
- kosa** da li da kupujem novu kosu ili da kupim štap i noževe pa da sam sklapam.. koja je računica bolja..
- možda prijemni biter.. malo se zatupili šiljci.. ili da raspalim brusilicom:haha: ::namigivanje::
- bice i najverovatnije onaj dupli zupčanik u menjaču... mislim da je jedini dvoredni.. jedan manjeg a drugi većeg prečnika... i
- lagere.. posebno igličasti u menjaču..

e pa otprilike je to.. ali sigurno će biti još nekih gluposti i sitnica...

UNAPRED ZAHVALJUJEM,

POZDRAV, SAŠA

Prodaj to i kupi 142-ku jeftinije ti je nego ovo ja sam imao 132-ku i napatio sam se a sada sa 142 sam se rodio ponovo menjac malte ne ni neznam gde mu se nalazi bukvalno. :cao: kosu kupi novu.

yt2aca lepo ti je rekao sakuljan prodaj to i kupi 142 ili bar 141.ja sam prodao 133 i pred proslu sezonu krenuo u zetvu sa 142 spas i za nerve i za ::novac:: dzep.jedino ako si na nekom brdovitom terenu onda ok 132-133

Brdovito je kod mene... a i parcele su male pa je problem ....

IMAM HITNU POTREBU za Remenicom za pljosnati remen na prijemnom biteru za ZMAJ 132 ili 780 (rekli su mi da su iste)!

koja je cena i da li ima neko sa foruma ili barem zna ko ima:haha:

Nastradala dok smo izbijali osovinu.... jel su baje pre mene pokusali i odustali od izbijanja remenice i nisu zamenili ležaj a "PAMETNI" presekli osovinu na pola pa zavarili drugim delom sa pogresnim merama jer im se verovatno dosta oštetila osovina zbog ležaja--- :zli: tako da sam morao da kupim novu osovinu i sve sem kućišta.. a još sam i slomio remenicu pljosnatog kaiša... ludilo!!! :udri: :udri: ::svaka cast::

unapred zahvalan,

Sasa

evo ti broj od Zlatka iz Jarkovca oni rasturaju stare masine a imaju i nove delove pa probaj kod njih ako nemaju nabavicemo vec nesto 023/857-080 Jovica iZlatko

Hvala puno! Imas li predstavu koliko bi koštalo:haha: kolko ::novac:: :sta:
pozdrav...
P.S. Da li je to blizu Zrenjanina...?

blize je Pancevu Debaljaca Kovacica Padina Samos pa Jarkovac,nemam pojma koliko bi kostalo nazovi sutra pa ih pitaj i slobodno se cenkaj oni ya to zive

Nazad
Vrh