ZMAJ kombajni

Nema potrebe,glava cekica je 10kg ,ima ih po internetu,tj oglasima koliko hoces ,samo umesto drvene/plasticne drske,ima metalnu cev debljeg zida (posto smo stalno lomili drvene) ,ok mozda nema 12kg,ali oko 11 ima sigurno...Takvih cekica ima kod nas po selu,nisam ja jedini lud da ga koristim xd.I nema sa njim da kuckas sto puta pa se umoris mnogo,u 99% slucajeva je dovoljno par puta da osines ciljani predmet i sve bude kako si zamislio.U stvari,sa njim sam cesto pravio vise stete nego koristi,ali naucis se vremenom :LOL: .

Ako korpa tesko ulazi u kombajn, neko je pisao da je malo hidraulicno dizalicom rasirio kombajn, ja koristi cevku sa zavarenom maticom na sipci i kad odvijam šraf širi kombajn, taman ga malo rasiri da korpa ide bez čekića i zapinjanja

Tako je, ja sam sa majstorom prilikom adaptacije pre x godina upravo to uradio, dizalicom ga, raširili... Kukuruzna nekad malo zeza, al žitna ide lagano...

@Sapatnik Meni nikad nije smetalo sto je metalno drzalje,ali imam kramp takodje neki gigantski ,isto metalno drzalje ....e tu mi se desilo cesto da otpadnu sake od vibracija kad lupam beton i slicno.

Može li brza pomoć, otišla mi je spojnička na motoru , odvojio sam sve šrafove sa zvona i odvojio zvono otprilike jedan santimetar ali nema šanse da ga skinem do kraja. Ima li neka caka za to ili je samo u pitanju što su nutovi zaglavili kako je proklizalo?
I ako imate predlog gde kupiti novu?

Poslednja izmena:
Ja sam psenicu radio jednom i sa kukuruznom korpom i blindama, imao svega 7kj psenice i uradio tako bez problema, radio kad je uprzeno od podna pa do 16-17h i islo je dobro

Nema loma ni u jednoj kulturi, mozda nije najidealnije u bunkeru, ali na vagi nema odbitaka ionako se 2% pise i priznaje, pa mi je bolje da su ta dva % u prikolici nego na njivi.

Штелује се на пруту косе тј глави где је игличасти лежај разнитује се и подеси као што си рекао затим се занитује?

Mislim na ovo
f534747910082cb76870ce1aca0227fc.jpg

Popustiš te srafove i tu ima mesta par cm za štelovanje levo-desno.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh