ZMAJ kombajni

Evo kako smo mi resili otvaranje lule na 142. Ideja je od komsije, on je prvi napravio za sebe. Ovaj deo, gde se kaci stangla osiguraca je dorada moga oca. Treba malo snage da se otvori i zatvori lula ali nista strasno. Po meni najjeftinije i najjednostavnije resenje. Ne znam, dal je iko drugi izmislio ovo. Ja nigde nisam jos video.
543a1d35a4ccf515eaefac9bb8adc93f.jpg
f580fa1659c04fd09bf035646ced2675.jpg

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

@MONTOYA je meni poslao sliku kako je on namestio oprugu pa sam prekopirao i to sad ide baš lagano bez velikog napora. Nikakve poluge ništa, opruga radi posao.

161 је имао опругу и без неке муке се отварала ћула, док Универзал није могао без двоје људи.

2 metra pajvana vezano za vrhu lule i ostavljeno da visi čini čuda. Samo treba silaziti sa kombajna da bi otvorio i zatvorio istu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Problem mi je što ne znam da ubacujem slike pa ako montoya vidi poruke možda on ubaci, meni to nekako neuspe preko telefona.

161 је имао опругу и без неке муке се отварала ћула, док Универзал није могао без двоје људи.
Ja na mom Univerzalu sa lakoćom otvaram,bez ikakvih pomagala i slično,klasika popnem se na merdevine,otkačim i gurnem od sebe,nekad mi se desi da previše gurnem pa se lula odbije nazad.

Па тако сам је и ја отварао, а пошто сам био млад и сиров вазда је био јо-јо ефекат и зато је било најбоље двоје отац је дочекује, а ја је одгурнем.

Ја се на кајиш и дискове више не враћам...🍻
Zasto? Kolege i ja imamo iste kombajne. Kod mene je pogon bubnja preko lanca, kod njega pogon preko remena. Njegov ima duplo vise sati nego moj, ali nije imao nikakvih problema ni on ni ja. Jedino sto je moj kombajn recimo dva puta bucniji od njegovog zbog lanca..

Ja na mom Univerzalu sa lakoćom otvaram,bez ikakvih pomagala i slično,klasika popnem se na merdevine,otkačim i gurnem od sebe,nekad mi se desi da previše gurnem pa se lula odbije nazad.
Ovaj ima dugacku lulu. Ima osiguraca, koji mora da se povuce pa tek odnda mozes otvarati. Ja nisam uspeo sam da otvorim, pa smo se mucili nas dvoje sa caletom. Na kraju sam pitao komsiju, kako on radi i on je dao na probu ovakvu polugu.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Poslednja izmena:
Хладњак скинут опран споља саће јудски опрано унутра није прљав јер је Антифриз стално у њему сад темп не прелази 65-70 ц термостат нисам стављао јер ми је кућиште лоше.И још нешто испод Картера код мене је био чеп ђубрета све сам очистио и сад ради одлично чак и пр уља је стабилнији,то ђубре је грејало мотор тј уље.

60-65c je kod mene i po 40c kad je napolju ,hladnjak krupno sace,mogu danima vrsiti bez izduvavanja hladnjaka.Moramo uzeti u obzir da gresi malo taj sat temperature,bar ja mislim da gresi ,kod mene ima 4-5m te cevi ,nema sanse da pokazuje pravu temp.Znaci ako je kod mene 60 na satu,verujem da je bar 5c vise kod motora ,valjda.

Moj zatvoren 5 godina plevom :D ,samo ga ne pipam i on lepo zapusen ,cistim samo onaj gornji deo koji se skida u transportu,jer kod nas naravno po selu negde zice telefonske ili od cega vec,su toliko niske da par njih dodirnu taj komarnik,i sad da rizikujem da otkinem nov hladnjak ?,neka hvala ...njega uvek skinem i ubacim u bunker kad idem kroz selo :LOL:.

Ja skidam samo zice koje nisu propisne visine… nek jednom te firme pocnu da zatezu kako je zakon propisao… celo selo je ustrikano sa tim kablovima a po ulicama vise bandera nego iceg drugog… strasno kako se sve radi bez ikakvog smisla.

Nazad
Vrh