ZMAJ kombajni

U kukuruzu. Da šapurine ne propadaju kroz češalj na sito nego preko lima klize na slamotrese.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Teoretski je tako a u praksi 90% ide na sita.Bar je tako bilo kod mene na Dragonu, blindiran češalj i prve kaskade slamotresa.

Купљени ланчаници за Жито 22-19 за Соју 22-34 за Кукуруз већ имам 19-43...Мало ме соја брине али кажу колега да терају годинама без проблема а и уздам се у Хедер 5 реди Соје хватам мислим да ће то ићи добро.

У Путник Промету Петроварадин треба само рупе да се избуше.Знам јбг али дискови су ми катастрофа сад кад сам их намонтирао и нашпановао кајиш диск разјапљен на око луфта у главчинама разлокани скроз...Ломио сам се дали да узимам половне или да их репарирам па и нови су били у опцији па сам се одлучио за ову варијанту уз савете колега са форума.

Cini mi se ali dal je tako neznam da tako niko nevrse zito s lancom jer nemoze da preklizne,i sta jos nebi tako radio zito kukuruz DA .zasto ?

Kupim novu gumu 7.50/R20 cultor vodilju aj sad skini stari gumu rusku staru 20 god kad ono nejde,kad sam skidao gumu pajser se savijao kao kifla reko sad sam te kupio nemoj mi puci,ruske gume su vecne ali ne i pajser.

То се направи дрвени клин од багрема или неког тврђег дрвета, и чекићем га набијаш између гуме и фелне док је не одлепиш. Пајсер зна да пукне или се омакне па добијеш вазда ди не треба.

Staviš felnu na beton. I jedan stane na gumu da je drži malo i navodi a drugi natera traktor da očepi tu gumu tik do felne na izduvanu gumu da je odvoji od felne. Odlepljena za minut.

Нико други...Радио сам једно јутро Соје после кукуруза јака доста била то сам радио са ланцем тј адаптацијом за кукуруз и ишло је јбг и то са тим малим обртајима.

Poslednja izmena:
Soju nikad nisam radio pa neznam, ali zato pšenicu sa lancima radim 7-8 godina i nikad nisam zagušio bubanj. Dok je kod kajševa to bila normalna pojava.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh