ZMAJ kombajni

ok nismo se razumeli ,imao je zmaj 191 ili192 gledao sam na sajmu kad sam bio mladji monitor mu je stajao u gornjem desnom uglu :cao:

Jel tko od "zmajarosa" treba heder za suncokret? Dakle, ne adaptacija, nego bas heder kompletan u losijem stanju. Kako mi se cini da je zitni, samo s drugacijim vitlom? Cjena je 5000Kn (nesto manje od 700€)

Slucajno sam naletio na oglas, pa reko da ponudim iako se ne radi o mojem hederu, nit vlasnika poznam. Znam da mnogi forumasi rade suncokret, pa ako se nekome isplati, eto je dobra prilika.

http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/adapter-suncokret-142-zmaj-oglas-1103795

Neznam za tebe Bobo,ali malo mi je puno novaca za to željezo :sta: Treba tu pravi remont.Lezaje pregledati,tko zna u kakvom je stanju kosa,daske ? Neznam...nekako mi je puno.

Kazem, naletio u oglasima na ovo. Tko kaze da je cjena fiksna? Vjerujem da bi se dalo cjenkati malo...

Zrine, sto se kose i lezajeva tice POTROSNI MATERIJAL... Zub za kosu 5kn, i svi komplet lezajevi novi nisu preko 100-200Kn... A otkud znas mozda je kosa bas u dobrom stanju. Ako ti treba, nazoves i pitas, ne kosta te nista, a nije ti ni daleko.

Ne bih znao je li skupo ili ne samo sam skrenuo paznju, mozda nekome treba tako nesto. meni se cjena nije cinila visoka, pa sam zato i stavio da vidite.

Sve to stoji Bobo.Iskreno nisam ga zvao niti cu ga zvati.Dovoljno sam vidio kaki je ovo nemar prema stroju.Ispod toga je zaraslo i prosušilo se.Znači da stoji godinu dana i više.Drugo pogledaj tamo kod bubnja,spirale ili kako li vec nakupila se mahovina,Znači nož je u lošem stanju.
Ajd da trazi za nju oko 3000 kuna (400 eura) tako da.Vec bi se moglo pogledati,pokrpati i sastavit.Pa samo žitnog hedera za te novce u odlicnom stanju može se nači.

Kazem, na bih znao kako se takvim hederima uopce krece cjena... Ja sam mislio da je ovo povoljno, al sam se ocito zeznuo. Eto, da imam 142 i da sijem suncokret, taj bi heder vec bio moj ;)

Svaki dan naucis nesto novo...

Bobo je napisao(la):
Kazem, na bih znao kako se takvim hederima uopce krece cjena... Ja sam mislio da je ovo povoljno, al sam se ocito zeznuo. Eto, da imam 142 i da sijem suncokret, taj bi heder vec bio moj ;)

eh to sto bi vec tvoj heder sve to ima mane i prednosti.Tako da.Dobro je vršit s tim hederom i sa kukuruznim.Ja prednost dajem kukuruznom hederu.

danger je napisao(la):
koliko znam da ima 4500 a jos veci neznam
Postojala je Dania D8900 i D9000 Jumbo, ja sam imao te prospekte kad sam bio mali, vise ih nemam, reklamirali su se kao predimenzionisani kombajni. Bili su malo veci od Zmaja 190.

Postojali su i veci 7200,7500, 8500, 8900 i 9000 kako je naveo uvazeni kolega @zorancile inace su sada pod patronatom firme CASE odnosno rezervni delovi se kod njih nabavljaju.D 9000 je preuzeo i Massey Ferguson malo ga modifikovao i mislim da sada nosi oznaku CEREA

sad ja nesto nekontam, daniu je preuzeo CASE, jel tako? a sta je Dronningborg u tome svemu, ciji su oni?

koliko sam video to su iste serije, isti kombajni, samo etikete druge...
a opet u Lazama kod Nove Gradiske kod (gde smo kupili vadilicu za repu) kod jednoh mega gazde video sam dva D9000 jedan je bio Dronningborg a drugi Massey, a iste masine...

na to sve jos i Zmaj - Dania

565 je napisao(la):
procitao sam na forumu da je neko pisao kako se prave kocnice na zmaja ako hoce da mi malo bolje objasni

Kako popraviti original kocnice ili kako prepraviti neke druge da bolje kombajn koci?

Originalne kocnice je potrebno na pocetku svake sezone pregledati i malo poluge podmazati i radit ce jako dugo, u to sam siguran. Ako zelis prepravljati i umetati diskove, ni to nije problem. na spojnu cahuru das kod tokara navariti kocioni disk od stojadina, i kad cahuru vratis na mjesto, prema disku sam napravis nosac za kocionu celjust. Dovod ulja imas od starih kocnica i to je sva mudrost.

Kod mene na malom zmaju kocnice rade odlicno, ali ipak mislim prepraviti na ovaj nacin, da bude jednom, ali kako treba. Stare kocnice i dalje ostaju povezane s mehanickom, parkirnom kocnicom za stajanje u slucaju nuzde...

Kod mene u selu ima jedna 143-ka za koju kazu da je ranije gorela,verovatno nije bilo nesto preterano kad je posle toga remontovana pa i sada pristojno izgleda.Mene interesuje da li moze da ima neke posledice zbog tog pozara kasnije ako bih ga eventualno uzeo.

Od velike vrucine odlijevci gube cvrstocu, falge se motaju ko zvakaca guma, osovine vise ne budu kaljene, nego se lako savijaju... Ako znas iz pouzdanih izvora da nije puno gorio, i da je poslije tog pozara radio par godina, onda mu najvjerovatnije nije bilo nista. U svakom slucaju zbog tog pozara rusi cjenu ;)

neverujem da je to toliko strasno,ko nezna ne bi ni rekao da je goreo,o tome samo kruze price.posle toga je remontovan i kod sadasnjeg gazde radi vec 5-6 godina.

Nazad
Vrh