ZMAJ kombajni

Sakuljan:
Koliko ti treba vremena da napraviš onakvu maketu kombajna?
Ja nebih imao živaca za to,radije bi napravio pravi kombajn od nule.
Svaka ti čast :bravo:

HVALA ZA POHVALE treba dosta vremena a i nemozes uvek to da radis nego samo kada te stignu bubice nekada mogu i po dva dana uzastopce a nekada nemogu ni 5 min.Sto se tice kombajna to mi je 5.po redu

Imam pitanje za DANIA 3600 ? k
Kakav je to kombajn ? Kako su se pokazali ? jel ima razlika izmedu njega i zmaja 142 ? Nisam htio praviti temu jer vidim u oglasu da je zmaj pa to spada pod zmajem :sta:

Sakuljan svaka cast i za retrovizore kako si uradio takve i ja moram namestiti jer cu postaviti secku na 142 i mislim da ce se moci bolje viditi pozadi :D :ppozdrav:

Zrine, DANIA 3600 je suradnja DRONNINGBORGA i ZMAJA. Kombajn je po velicini negdje kao moj zmaj, samo sto heder nosi 3.60m. Kazu da su dosta meani i da traze puno odrzavanja. Inace, 80ks motor, 4 slamotresa i od bitnijih stvari ima na sebi selektor za zrno pa daje jako cist uzorak, sto je manje bitno, jer ces na silosu svejedno imati odbitaka, tako da je u biti bolje da sve ide u bunker ;)

Bobo je napisao(la):
Zrine, DANIA 3600 je suradnja DRONNINGBORGA i ZMAJA. Kombajn je po velicini negdje kao moj zmaj, samo sto heder nosi 3.60m. Kazu da su dosta meani i da traze puno odrzavanja. Inace, 80ks motor, 4 slamotresa i od bitnijih stvari ima na sebi selektor za zrno pa daje jako cist uzorak, sto je manje bitno, jer ces na silosu svejedno imati odbitaka, tako da je u biti bolje da sve ide u bunker ;)

A koliko im je ucinak po danu ili po satu ? :D bilo kako, A i zmaj 142 zahtijeva održavanje.Vidio DANIA 3600 za prodaju na izgled mi se cini dobar kombajn.Jel bila koja još veća serija od dania 3600 ?

galki je napisao(la):
bobo jeli upali ljuti zmaj?

Ljudi moji, zima je za bilo kakvo sarafanje po kombajnu. Rastavio sam pumpu i ocistio i sastavio (nadam se uspjesno), ali nisam stavio akumulator puniti, pa nisam ni pokusao jel sad sta bolje il nije. Bit cete obavjesteni cim nesto uspijem.

Snijeg kod nas napadao, hladno mi je da i mislim na kombajn, tako da cekamo pravo proljece.

Sto se DANIE tice najveca ja 9000,
To je, koliko znam, danska firma u suradnji sa IHC u suradnji pravila kombajne i ima tih DRONNINBORGA koliko hoces. Koliko sam uspio saznati da je ZMAJ 191 trebao imati kompjuter kao najveci dronninborg model koji ce mjeriti sve sto se mjeriti treba, ali nisu valjda uspjeli doci do dogovora. Kako cujem (nije provjereno) da je napravljeno par Zmajeva 192 s drugacijom kabinom i da je u njih takav kompjuter ugradjivan.

http://konedata.net/Dronningborg8900.htm

Kod mene na 191 imaju svi javljaci i to pokazuju na lampicama za bilo kakvo opterecenje ,ali neradi sve jer je pola iskopcano :cao:

Ma ne pricam o senzorima vrtnje, nego bas "kompjuter". Nesto kao sto imas u modernim traktorima (Datatronic i slicno).

Na tom kompjuteru se moglo vidjeti SVE, od rasipa, do brzine kretanja, temperature motora, brzine vjetra, brzine vitla, popunjenost bunkera... ma SVE. Pre komplicirano da se nalazi u ZMAJ kombajnu...

Bobo je napisao(la):
Ma ne pricam o senzorima vrtnje, nego bas "kompjuter". Nesto kao sto imas u modernim traktorima (Datatronic i slicno).

Na tom kompjuteru se moglo vidjeti SVE, od rasipa, do brzine kretanja, temperature motora, brzine vjetra, brzine vitla, popunjenost bunkera... ma SVE. Pre komplicirano da se nalazi u ZMAJ kombajnu...
To onda nije zmaj :haha:

Pa kazem, koliko sam uspio saznati po internetu i kojekakvim stranicama, da je napravljeno par komada 192 ( i ovdje su se nedavno spominjali) koji imaju ugradjen taj kompjuter. Cuo sam isto tako da je to trebalo biti u 191, al na svu srecu nisu ubacivali ;)

jesu ali kako da ti kazem nema monitor nego skalu
Post je spojen: [time]1268602250[/time]

Ma znam na sta mislis. Ja mislim na ovo:

91daniavision.jpg

Nazad
Vrh