ZMAJ kombajni

I šta si sad hteo reći da treba još da vozimo 133 ili šta?
Na žalost vozimo još te zmajeve i ostale ex YU krševe
Ti hoćeš reći da u industriji traktora nije ništa radjeno zato što su pravili tenak????

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pa i treba. Ne mozda 133 ali 135 puna kapa. Deda pocepa 50ha sa 131, 10ha obradi sa 533 a ja danas moram Klasa da teram, zurim negde, treba mi klima jel. Sad nam se namece zapadna masinerija po paprenim cenama, pa kad pukne osovina za iste pare mozes od 133 da napravis azdaju. Izvlace nam se pare trosimo na tudje masine i punimo im dzepove. Za prosecnog poljoprivrednika su domace masine bile ko izmisljene, danas sdrugo vreme a drugaciji smo i mi.

Pa i treba. Ne mozda 133 ali 135 puna kapa. Deda pocepa 50ha sa 131, 10ha obradi sa 533 a ja danas moram Klasa da teram, zurim negde, treba mi klima jel. Sad nam se namece zapadna masinerija po paprenim cenama, pa kad pukne osovina za iste pare mozes od 133 da napravis azdaju. Izvlace nam se pare trosimo na tudje masine i punimo im dzepove. Za prosecnog poljoprivrednika su domace masine bile ko izmisljene, danas sdrugo vreme a drugaciji smo i mi.

Pišu se razne gluposti na forumu, ali ova tvoja je pobedila.

Pa sad, nije bas tako.. Sto da se ceo svet vozi u zadihtovanoj kabini sa klimom a ja da gutam plevu i trosim 100l vode na kupanje uvece.. Ko ima uslova treba da ide na bolje, to sto nismo sposobni (mozda i jesmo ali nam ne dozvoljavaju) da napravimo nesto svoje a da valja to je posebna prica..

Ja imam 135-cu. Kada sam je kupio bilo je to kao da sam kupio avion. Mislim da kada promenim kombajn i kupim nešto veće i bolje da se neću toliko obradovati. Ali tada bio mlad, i bio mi to san. Sada, to je mali kombajn za moje površine. Nesiguran. Nekad ide samo tako, a nekad počne da zajebava strašno. Nisu to neki skupi kvarovi, ali oduzimaju vreme, kidaju živce. Stalno prljav, prašnjav, masan. Mali učinak. U žitu i nekako, ali u soji ubi prašina.

Za ondašnje površine i prinose bili su to dobri kombajni.

Vozim punta. Nista mu ne fali, nine zastavin do duse.
Pišu se razne gluposti na forumu, ali ova tvoja je pobedila.

Evo necu da pisem vise da tebi pametnom ne smeta. Kupi JD bajo , siguran sam da ces od poljoprivrede da ga kupis posebno na ove cene djubreta kad zaradis Ili si pare nabavio iz nekog drugog posla a ulazes u strani traktor pa ces sad meni da solis sta je glupost i sto ne vozim traktor na mlazni pogon.

Prvo, ne ispadam ja toliko pametan koliko ti glup.

Drugo, žao mi je što ne mogu da ti ispunim želju da kupim JD, ipak ću nekog clasa.

Treće, pogodio si, vikendom podajem kokice ispred bioskopa, i te pare ulažem u dajca.

I četvrto, da li si nekad sam podmazivao malog zmaja?

I šta si sad hteo reći da treba još da vozimo 133 ili šta?
Na žalost vozimo još te zmajeve i ostale ex YU krševe
Ti hoćeš reći da u industriji traktora nije ništa radjeno zato što su pravili tenak????

Ma ne razumes sta sam hteo reci,naravno da ne,ako ima nesto novije i bolje i ja sam za to,ali nas malih je on realnost,i u pravu si,jos uvek ih vozimo i jesu krsine ali jebi ga,jos su bolje od mene napisali Milan11 i Darko Dren. Pored zaduzivanja tad drzave i pored svih afera kako su krali prvobitni plan je bilo ulaganje u vojnu industriju a posle u agrar jer je vojni vrh sumnjao na raspad drzave

Једно питање дали гледатњ огласе за продају комбајна? Ја баш пратим редовно и често и оно што сам приметио и запало ми за око је годиште стеаних комбајна. Гледам страни комбајн 82 годиште као мој змај 161, а имају климу, сечку, хидропогон и још пун очин којекаквих додатака. А моја 161 клот да не може бити већи највећи напредак је место ТС46 мотора ОМ352А. И онда размишљам јбт па колико ми каскамо за њима.

Toliko su bili napredni da sam letos prepravljao ceo zmaj
Kosa Šumaher vredi svaki cent!!
Pick up spirala od deutza fahr mnogo bolje rešeni prsti!!
Vitla izbacio daske ubacio cevi
Pogon kose Ciganka izbacio čaure stavio ležaje
Grlo ubacio klizače za lanac po patosu u nebu

Korita za spirale uzeo da se otvaraju Danca da može da se očisti!!
AC pumpa na struju
Poklopac bunkera, gornja spirala u bunkeru
Staklo iz kabine u bunker
Disk kočnice
Fali još dobro farbanje i mnogo sitnica i sad to jedan seoski šloser mora da radi za fabrikom sramota!!

Ljudi preterujete, pricate o kombajnima starim 40 godina kao da se sada proizvode i da su losi.tada su bili vrh vrhova jer su zamenili vrsalice. Poenta prica da su mogli unaprediti 3 modela kombajna po današnjim standardima i bila bi to odlicna masina. Kad mozemo da vozimo yto, armatrake i ostale poluproizvode sto ne bi mogli i zmaj sa klimom i sredjenom kabinom i elektronikom. Al kad bi bilo da bi bilo...

Nazad
Vrh