ZMAJ kombajni

Kolega nek te dobro sluzi vidise da si ga kupio od pravog domacina.
Pa da dobar je sad videce se u sezoni ujak je kupio nisam ja, inace bas dosta stvari je zamenjeno na njemu samo zadnje gume su lose one su za zamenu.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Sava Perić iz Čuruga i lepo ih uradi ja gledao, kupio sam kolica za Heder od njega

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pozdrav, dosao iz Neradina.. Spazio si ga

Kolega koja je cena bila, sa kukuruznom varijantom(heder, korpa sta vec tu ide)?
Koliko inace treba jednom Z 142 vremena za skidanje 1 kj soje i kukuruza sa seckama?
Uglavnom nose svi motore od 105ks?
Znam da je to relativno, da ucinak zavisi koliko se seta od njive do njive, stanja useva, zakorovljenosti njive, itd. Pitam ovako orijentaciono.

Kolega koja je cena bila, sa kukuruznom varijantom(heder, korpa sta vec tu ide)?
Koliko inace treba jednom Z 142 vremena za skidanje 1 kj soje i kukuruza sa seckama?
Znam da je to relativno, da ucinak zavisi koliko se seta od njive do njive, stanja useva, zakorovljenosti njive, itd. Pitam ovako orijentaciono.
8200 placen ali je u dobrom stanju.. E to sve ostalo nzm ovo je prvi kombajn..

Koliko se secam prosek po kj je negde oko 45 min

Tako od prilike, sve zavisi od njive, ako je ravna njiva soja uspravna bez trave dužina dobra ide baš brzo
Ako su uslovi loši, polog, neravno trava zelena soja, ide korak dukat stopu po stopu
Tako i u kukuruzu ako je prinos 6_7_8t po kJ ne može da se vozi kao kad je 4t po kJ
Nikad nisi načisto koliko će ti vremena trebati dok ne udješ u njivu!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

K
Od 4 do 5 vagona psenice smo skidali kada je godina rodna da kazem, ali moraju i tu kockice da se poklope neke.

Moze dosta da se uradi samo kad ide kao po loju...
Da ima neko da odvlaci a ja samo vrsem i 135 bi uspeo da skinem dosta.
Ili ako nadjem nekog obicno je neki smotan pa ne smem u voznji da praznim, i to oduzima dosta vremena.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Žito-ječam ja sam radio i 20 kj dnevno.
A kukuruz 7-8 kj dnevno max,
Puno je kraći dan, sporije se tera a i više se prazni bunker ako je kukuruz dobar.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh