ZMAJ kombajni

Aj nije u redu malter, al šta smeta pepeo i lišće? Mislim to je organski, ne može da škodi ni čemu, jer i ja u bašti to isto posipam, i ništa ne fali, čak čini mi se da ima manje zubače nego što je bilo..
I ja sam na jednoj njivi pored asfalta imao gomilu sa, stajnjak om, jbg meni bilo zgodno u zimskim danima tu da pravim gomilu jer nema blata, i znam da, su još dvojica isto na tu gomilu bacali đubre, čisto, jedan od pilića drugi od ćuraka, i što bih se ljutio, još bi ih i častio.. Ljutio sam se na kamiondžije što bacaju ostatke od doručka, mislim na kese flašice konzerve, filtere od ulja i slično... Al tako je kad imaš njivu nusput, svi bi da je gaze...
Od pepela u vagašima se napravi GLIB!!
ŽIVO BLATO!!
Još ako je pepeo od loženja paleta to je full sa ekserima

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam razumeo u razor pored puta da mu prosipaju, za letnjake se podrazumeva, ni ja ne volim kad nešto prosipaju, pogotovo šut, jer kad je samo zemlja lako sa tanjiračom ili spremačem sredim put, gde je kamen ne pada mi na pamet da lomim mašine

Na kraju te njive obično napravim gomilu sa stajnjakom, mislim na kontra kraju ne prema selu već u polju da bude što dalje i nikakav problem nije da se tu istrese lišće i to mi nesmeta a malter komadi sitni cigle crepa i slično to nije u redu. Šta da ti kažem kad su mi pred jednu njivu gde se završava put odnosno izlazi na kanal pa nema dalje lepo se okrenuli sa punom prikolicom šuta u žitu i na put mi istresu to smeće , eto kakav smo narod.

Mamu im *** da im *** ko god da je kriv... A mnogo ih je krivih jer fabrika nije propala za 3 dana nego je godinama pljackana.. Sledeci za rusenje je IMT na NBG, stoji red investitora za zgradurine cak do usca, svaki daje vise od ovog ispred njega..

EDIT:
Da se razumemo, rec ne bi rekao da se nasao neko pametan i da kaze "ok, atraktivna lokacija, treba ovde graditi zgradurine za stanove i poslovni prostor, ajde prodamo ovu skupu lokaciju i za dobijene pare kupimo jeftiniju a za ostatak napravimo objekte, izmestimo fabriku tamo negde iza Batajnice i nastavimo gde smo stali." ali ne, njima je bilo jednostavnije da pokradu firmu i da se ona raspadne i ode u bescenje.. Mi nismo ni svesni koliko bi poljoprivrednicima u Srbiji i okolini danas znacila ta fabrika i taj Zmaj da se samo malo modernizovao, ne treba nam da bude kao Lexion, neka bude kao Dominator iz devedesetih i puna kapa, imali bi "turske" masine iza coska umesto da ih dovozimo odozdo i placamo dodatno carine i transport..

Poslednja izmena:
Негде сам прочитао да је змај приватизован у години кад је имао 16 000 000 е прихода.
Ne znam te podatke ali eto prodat je za milionce.. Zmaj je samo jedan u moru takvih primera i nama je interesantan jer jos uvek koristimo te masine kao i IMT, ali toga je bilo na sve strane u svim granama privrede, to je neverovatno kakve bagre bez obraza ima u ovom narodu..

Ништа боље од 171 змај није требао да направи. Мало да га модернизује, клима, џојстик, који сензор, сечка, мало бољи адаптер и мало ко би узео страни комбајн. И 143 да су усавршили исто клима, сечка, сензори, џојстик, мало вишња лула и бољи мотор. Та два комбајна да су исфорсирали ишли би они и у извоз. Али јбг лакше уништити па после увозити.

Ништа боље од 171 змај није требао да направи. Мало да га модернизује, клима, џојстик, који сензор, сечка, мало бољи адаптер и мало ко би узео страни комбајн. И 143 да су усавршили исто клима, сечка, сензори, џојстик, мало вишња лула и бољи мотор. Та два комбајна да су исфорсирали ишли би они и у извоз. Али јбг лакше уништити па после увозити.
Upravo to, malo redizajna i malo vise kablova, islo bi to u izvoz samo tako.. Pa nismo mi jedina "velesila" koju nema za sta pas da ujede, prodavalo bi se to siroko.. Ko zna, jednog dana, mozda se udruzi neko drustvo nas odavde, pa mozda napravimo tako nesto.. Treba biti optimistican, evo majevica pravi traktor, vec unapred su ispljuvani sa vise strana ali ja podrzavam i te kako tu ideju, tako se krece, niko ne moze znati danas kako ce ta fabrika da izgleda za 20 godina i cega ce tamo biti.. Neki su krenuli iz male garaze od 20 kvadrata sa 3 polovna laptopa a gde su sad 40-50 godina kasnije.. :unsure:

Zanimljivo kada je gasena fabrika alati i masine koji su bas usko vezani za proizvodnju kombajna mogli su samo u staro gvozdje, univerzalne masine su isle na licitaciju...
Kako cujem da je samo presa za felne izvucena i alat za osovine slamotresa 14x ostalo otislo u zelezaru...
A isti takav scenarijo ceka rakovicu tj IMR ... samo univerzalne masine ce biti na prodaju ostalo u topionicu...
Da ne bi neko nekim slucajem pokusao pokrenuti i proizvoditi nesto za cim ima potraznja i to ludacka....

Pa bilo je do pre mozda godinu dana... sad ne znam kakva je situacija...
Uglavnom znam da nisu dozvolili da se sklopi i proda ni ono sto je bilo na liniji a o ugovorima sa arapima i da ne pricamo

Vecina alata i masina za neke specificne obrade i poslove je zavrsila kod onog neismenka iz fpm boljevca,pokupovao je sa licitacija a i posto je radio tamo uzimao je kako je sta stigao(kad sam naisao na neki snimak na jutjubu nisam mogao da verujem da je ,,ono" direktor fpm) a iz imr-a nekadasnji segrt zvonko gobeljic rasprodao i istopio sve sto je mogao u zelezari smederevo zbog lokacije da bi pravio stanove. Kad je covek halapljiv i bedan i u dusi i u dzepu prodao bi i rodjeno dete za saku pirinca ako ima vajde od toga. Sa investicijama koje bi mozda i dostigle 100 mil evra sve tri fabrike bi se osposobile, sa smanjenim kapacitetom radile ali bi se ulozeni novac vratio kroz 10+godina. Ne vredi,njima sad pare trebaju a i nije njihovo,boli ih **greška. Sto se kaze :,,kad je dzabe i sirce je slatko".

Rodjak je kupovao neko gvozdje na kilo koje je dolazilo iz Zmaja.
Kaze da su sve precizne masine prethodno namerno fizicki "brenerom" onesposobljene za dalji rad....
Govori samo da se islo sto pre ka propasti.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

IMG-c602e89a9c7f7f848d103c65dd72c248-V.jpg
[/url][/URL] Jel ima neko ovu remenicu sto se kaci na biter, gde dodje kajs sto pokrece secku?

Nazad
Vrh