ZMAJ kombajni

Ovako, na glas razmišljam, ne ulazim u kvalitet osovine na zapadnim i na zmaju, već i ovako je opterećena dosta, ceo pogon kombajna je na njoj, pa još joj I sečka fali...

Ништа боље од 171 змај није требао да направи. Мало да га модернизује, клима, џојстик, који сензор, сечка, мало бољи адаптер и мало ко би узео страни комбајн. И 143 да су усавршили исто клима, сечка, сензори, џојстик, мало вишња лула и бољи мотор. Та два комбајна да су исфорсирали ишли би они и у извоз. Али јбг лакше уништити па после увозити.
Tako je, mogli su 1n1 proizvoditi, i biti veoma konkurentni, samo malo kvaliteta ne mnogo inovacija, hidro pogon klima, kakav dominator sa korpicom i 6 sina u bubnju… malo samo malo je trebalo volje…

Jest malo volje u zmaju, malo volje u IMT malo volje vamo a malo i tamo
Trebalo je tu još davno raspustiti inženjere kućama komunističke kadrove, uzeti dobru licencu i raditi identično!!!
A ne da oni uvek nešto kao modernizuju pa useru!!

Sad malo Rakovica motor, pa malo deutza, možda koji cumins pa Mercedes
Alo izaberi jedan i ćao!!!!!!!!
40 godina nisu utuvili da stave posebno pumpu za volan!!!!!
Jebemtiženomajiku
Menjač isti od univerzala do 190
Pa jeste vi budale
Goni ih trebalo im je sve stanove oduzeti i fabriku zapaliti a inženjere vešati

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pre mesec dana sam bio u imr, ulaz sa glavne kapije pa hale iza.
Sve masine stoje, prodat samo jedan bh 130 lolin. Solidne masine, a cene jedno 40 posto preko realne vrednosti
Ima dosta delova u rafovima, radilica bar 1000 kom u metalnim kavezima popakovane

Pa dobro Luka, pobiješ te komunističke inženjere, kupiš dobru licencu za kombajn i kako proizvodiš 5000 pozicija?
'Oćemo strugare, bravare, limare da prekvalifikujemo u inženjere ili da posao inženjera rade bez kvalifikacije onako po osećaju?
Ko će onda biti strugar, glodač, varioc?
Kako misliš da radi fabrika Claas, Fendt, JD, Case, NH itd..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

A nije bas isti menjac na univerzalu, malo je bolji ovaj… a ovo iz imr ce verovatno uzeti arapin koji je sakom i kapom kupovao iz imt kad se zatvorio…

Marko 80,kakva je procedura ulaska,jel ima obezbedjenja ili sta?
Mene je uveo drugar, otidji do kapije i pitaj obezbedjenje da pozovu branka on je glavni za masine.
Tezak covek za saradnju, ja hteo da kupim 3,4 kamena za kikindu za okruglo, a nemoze tako, ako kupis brusilicu mozes i kamenje da kupis. Mislim se u sebi duvaj ga matori i odem. Bas dosta delova ima po rafovima, novih motora nema, hteo sam da kupim 539. Sve je razbacao gde su delovi i nisu mi dali da udjem tamo
Zgrade iz tridesetih godina, nista ulagao nije, bas me cudi sto je propalo😀

Pa dobro Luka, pobiješ te komunističke inženjere, kupiš dobru licencu za kombajn i kako proizvodiš 5000 pozicija?
'Oćemo strugare, bravare, limare da prekvalifikujemo u inženjere ili da posao inženjera rade bez kvalifikacije onako po osećaju?
Ko će onda biti strugar, glodač, varioc?
Kako misliš da radi fabrika Claas, Fendt, JD, Case, NH itd..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
MIROSTI čega god su se dočepali komunistički kadrovi sve su prepravili makar na lošije ali da se ogrebu za neki stan ili oktobarsku nagradu!!!!
To je bio glavni problem naše industrije!!
A takvih slučajeva je sijaset!!
Toliko su bili stručnjaci da su kasnije seljaci i šloseri prepravljali za njima!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

To je tačno, i ja sam oduvek tvrdio da jugoslovenski komunistički inženjeri nisu nikada razvili nikakav novi proizvod, ali su licence solidno kopirali.
Sve što su pokušali 'unaprediti' pokvarili su.
Ali to je bio problem komunizma kao sistema a ne inženjera koji i nisu mogli biti bolji kad su bili članovi KPJ.

Licence su kupovane kad se moglo i kako se moglo,prva je kupljena od masej fergusona mislim '55.-te a prvi kombajn iz nase radimosti je izasao '61.-ve. 133-ka je vrla na 90 posto povrsina u jugi i bila je dobra svima. Znamo da su komunisti tj kadar u foteljama unistili sve to plus devedesete. Kome su oni tada mogli prodati proizvod i kupiti licencu? Razvoj industrije od '85.-te je isao prvo na razvoj vojske i tog novog tenka a da nije doslo rata osavremenila bi se proizvodnja i u fabrikama masina po tom dugorocnom planu. Imt je osamdesetih zakljucio ugovor o licenci sa masejom i imamo masine sa kockastom limarijom,inace bi se radilo kao 558,imr je trebalo da zakljuci ugovor sa landinijem sa kojim su i na kraju zakljucili pri kraju svog postojanja ali to su bili poslednji trzaji i znamo kraj. Sta je inzenjer ili strugar ili bravar ili varioc mogao da radi kad mu dodje plan za rad na traktoru? Sta su oni krivi i sta njih da otpustas,ko da dodje da radi na njihovo mesto,ja,ti,kurta,murta,sto se razumemo kao marica u kriv **greška. Da se buni kako nece da ga sastavlja,kako ne valja? Pa nisu oni tu bili cinioci,znalo se ko komanduje i sta moze a sta ne. Svima su te masine valjale i zavrsavale posao, odjednom su golo govno koje zasluzuje pretapanje u zelezari smederevo. Da me ne razumete pogresno,znam da od njih ima bolje i novije ali budite realni malo

Nazad
Vrh