ZMAJ kombajni

Tarup jel fabricki onaj mali? Kako radi.. takvi su bili 6 redi na 171 ali komsija prodao cim ih je kupio p sam se morao snalaziti kd sam preterao kombajn kod mene.

Skupo je to po meni. Mi smo pre par meseci uzeli jednog sa nesto manje opreme ali sa dva kukuruzna hedera, jedan za kukuruz, jedan za suncokret za 7100. Gume nove, secka za slamu, povisen bunker, senzori na osovinam, korpa, blinde. Naravno zitni heder na kolicima. Ako ti nije hitno sacekaj. Ili probaj da spustis cenu. Tesko se prodaju Zmajevi. Velikima ne trebaju, malima ne trebaju. Oni srednji bi nesto modernije.

Tapatalkkal küldve az én moto e(6) plus eszközömről
7.100e je bas jeftino. A koliko sam video 9.000e je minimum za varijantu sa kukuruznim adapterom i seckom i da pritom iole valja. Do marta-aprila moram kupiti neki. Kontao sam otici da ga pogledam, pa ako valja da se tata godi. Zna da se cenka :haha:
Kod mene bi radio oko 20ha moje i sto uhvatim usluga. Da li je ekonomski opravdano, mozda i nije. Ali svoj kombajn, vrsem kad hocu i kako hocu. Ne molim nikoga da mi dodje i gledam kako popravlja na njivi.

Uh baš skraćen, ja se mislim da moj skratim na 3,6 samo zbog izlaska jer je komšija posejao bagremove blizu. Mogu da prodjem i sa 4,2 al kako bagremovi rastu sve mi teže prolaziti.

7.100e je bas jeftino. A koliko sam video 9.000e je minimum za varijantu sa kukuruznim adapterom i seckom i da pritom iole valja. Do marta-aprila moram kupiti neki. Kontao sam otici da ga pogledam, pa ako valja da se tata godi. Zna da se cenka :haha:
Kod mene bi radio oko 20ha moje i sto uhvatim usluga. Da li je ekonomski opravdano, mozda i nije. Ali svoj kombajn, vrsem kad hocu i kako hocu. Ne molim nikoga da mi dodje i gledam kako popravlja na njivi.
On je poceo sa 7800. Pa smo se malo cenkali. Videcemo u zitu kakav je. Ako se nesto kvari, tamo se kvari uglavnom. Evo, ni za nase potrebe ne treba toliki kombajn, ali 132 sto smo imali je bio jako potrosen. Nesto promenis, dodje nesto drugo. Plus menjac je krs. Deda je uzeo novog 78. i do pre deset-petnest godina je radio usluge. Sad vec ni naseg nije stigao. Generalno gledano nije los, ali trebalo bi ga rastaviti i uraditi remont. To ne vredi, plus nije za kukuruz, pa smo ga prodali. Gledali smo te strane male kombajne, ali su skupi jako. Tebi srecna kupovina!

Tapatalkkal küldve az én moto e(6) plus eszközömről

To mu je optimum i maksimum da nešto ne cikne.O.K je zamišljen adapter ali su se zadržali na istom sistemu pogona otkidačkih valjaka kao na adapteru iz 70-ih godina a dodatno mu nabacali gvožđa totalno bespotrebno kao da ćeš sa njim da podrivaš a ne da vršeš kukuruz.

Luka dobar je komšija ne bi bio čovek da kažem drugačije pa ne bi to da mu uradim mada mi je on to predlagao par puta ali mi žao ima par izvesnih likova koji su mu uništavali ogradu pa je zato posadio.

Svoje voćke i drveće i životinje u SVOJU AVLIJU tako sam rekao i radila je stilovka
Nije dosta drvo ispred kuće, već vrhunac je drvo uz asvalt, drvo da druge strane žice ako je uz izlaz u atar, pa mu još smeta blato
Pa druze sam si birao gde ćeš kuću praviti
Jedan me skoro zaustavi kuća mu uz atarski put uz izlaz u atar i kao kenja mi što iznosim blato, a iza kuće sve pepeo iz peći on baca na put
Čekaj bato da izgasim traktor i zavrnem rukave da pričamo u tri oka

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Uh to kad kažeš za pepeo, imam jednu njivu uz put a izlazi na zadnju ulicu i onda pametnjaković preko noći dodje i sipa mi pepeo u brazdu pored puta, pa mu onda to nije dosta nego donosi lišće i neki malter od ko zna čega a ja lepo sačekao noć pa u obilazak da vidim koji je.
Koja bežanija je bila :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Uh to kad kažeš za pepeo, imam jednu njivu uz put a izlazi na zadnju ulicu i onda pametnjaković preko noći dodje i sipa mi pepeo u brazdu pored puta, pa mu onda to nije dosta nego donosi lišće i neki malter od ko zna čega a ja lepo sačekao noć pa u obilazak da vidim koji je.
Koja bežanija je bila :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Aj nije u redu malter, al šta smeta pepeo i lišće? Mislim to je organski, ne može da škodi ni čemu, jer i ja u bašti to isto posipam, i ništa ne fali, čak čini mi se da ima manje zubače nego što je bilo..
I ja sam na jednoj njivi pored asfalta imao gomilu sa, stajnjak om, jbg meni bilo zgodno u zimskim danima tu da pravim gomilu jer nema blata, i znam da, su još dvojica isto na tu gomilu bacali đubre, čisto, jedan od pilića drugi od ćuraka, i što bih se ljutio, još bi ih i častio.. Ljutio sam se na kamiondžije što bacaju ostatke od doručka, mislim na kese flašice konzerve, filtere od ulja i slično... Al tako je kad imaš njivu nusput, svi bi da je gaze...

Nazad
Vrh